Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας στην Πανηπειρωτική Έκθεση 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας στην Πανηπειρωτική Έκθεση 2019

Λάμψη… Ολυμπιακή  στην Πανηπειρωτική Έκθεση 2019!

Τέσσερις Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας βρέθηκαν στο περίπτερο του  ΠΕΑΚΙ με αφορμή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων

Λάμψη… Ολυμπιακή είχε κατά τη χθεσινή τελευταία ημέρα παρουσίασής της η Πανηπειρωτική Έκθεση του 2019! Στο ειδικό περίπτερο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων βρέθηκαν τέσσερις κορυφαίοι Ηπειρώτες αθλητές της Κωπηλασίας, προκειμένου να δηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2019, το οποίο θα διεξαχθεί 7 και 8 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα και τη λίμνη Παμβώτιδα.

Οι Ολυμπιονίκες Τόνια Σβάιερ, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας υποδέχονταν στο περίπτερο επισκέπτες της Έκθεσης, τους ενημέρωναν σχετικά με τη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως τόνισαν, όχι μόνο για την πόλη αλλά γενικότερα για τη χώρα μας, καλώντας τους να συμμετέχουν σ’ αυτήν ως εθελοντές, ενώ παράλληλα φωτογραφίζονταν με όσους το επιθυμούσαν. Στο χώρο βρέθηκαν επίσης στελέχη της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Βαγγέλη Παλαντζίδη.

Μια μεγάλη διοργάνωση…

Σε δηλώσεις της στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η τρεις φορές Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Τόνια Σβάιερ τόνισε πως «είναι μεγάλη τιμή για την πόλη των Ιωαννίνων να φιλοξενεί μία τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Τα τελευταία χρόνια χάσαμε κάποιους μεγάλους αγώνες, όμως η περιοχή μας ενδείκνυται τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του κωπηλατικού στίβου και των εγκαταστάσεων που έχει για την ανάληψη σημαντικών διοργανώσεων. Το Πανευρωπαϊκό θα φέρει πολύ κόσμο στα Γιάννενα, το όφελος θα είναι μεγάλο, γι’ αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλου του κόσμου και των τοπικών αρχών προκειμένου να πετύχει».

Από την πλευρά της η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουμενίτσα σημείωσε πως «ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη χώρα μας είναι σπουδαία υπόθεση, πόσο μάλλον όταν διεξάγεται τόσο κοντά στο σπίτι μας. Τα Γιάννενα και η λίμνη τους, καθώς και οι κωπηλατικές εγκαταστάσεις ενδείκνυνται γι’ αυτό, έχουν φιλοξενήσει και στο παρελθόν μεγάλες διοργανώσεις κι εμείς θα είμαστε εδώ ως εθελοντές. Ελπίζουμε οι αθλητές να το απολαύσουν και οι θεατές να θέλουν ξανά και ξανά να δουν αγώνες Κωπηλασίας».

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Γιάννης Τσίλης δήλωσε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ γιατί προωθούμε το άθλημα που αγαπήσαμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πόλη μας έχει αναλάβει να διοργανώσει ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και θα το κάνουμε γιατί αυτοί οι αγώνες πρέπει να πετύχουν, όχι μόνο για να βγει ένα καλό Πρωτάθλημα, αλλά γιατί έτσι στα επόμενα χρόνια αυξάνουν οι πιθανότητες να έρθουν κι άλλες αντίστοιχες ή μεγαλύτερες διοργανώσεις στα Γιάννενα και να ξαναγίνουν αυτά μητρόπολη της Κωπηλασίας».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων Βαγγέλης Παλαντζίδης επισήμανε πως «το 2019 φέρνει στην πόλη των Ιωαννίνων ένα σημαντικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού αθλητισμού. Τον Ιούνιο θα διεξαχθεί Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και μετά, τον Σεπτέμβριο έχουμε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων. Εμείς ως ΠΕΑΚΙ κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να ανταποκριθούμε σ’ αυτές τις δύο μεγάλες διοργανώσεις. Αποτελεί ίσως το εφαλτήριο αυτή η χρονιά για την πόλη και για τη μετέπειτα πορεία μεγάλων Πρωταθλημάτων και στον υγρό στίβο και στο Εθνικό Στάδιο με το αναβαθμισμένο ταρτάν και τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments