Τετάρτη , 12 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / “Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη” σε ένα αφιέρωμα για την παραδοσιακή μουσική της Ρόδου! Αύριο Κυριακή (19/10) στη 13:00 παρέα με τον μουσικό Μανώλη Μπαλάσα! 98, 7 & dimotikoradiofono.gr

“Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη” σε ένα αφιέρωμα για την παραδοσιακή μουσική της Ρόδου! Αύριο Κυριακή (19/10) στη 13:00 παρέα με τον μουσικό Μανώλη Μπαλάσα! 98, 7 & dimotikoradiofono.gr

 

Από: Εβίτα Θεοχάρη

 

Η «Μουσική Κερασιά» 

κάθε Κυριακή, 13.00 – 14.00

σας προσφέρει μελωδικά κεράσματα…

όμορφα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδος,

διασκευές αυτών, αλλά και νέες δημιουργίες!

Ανταμώνουμε …

στο χοροστάσι της καρδιάς μας,

… σε μια εκπομπή μουσικής και λόγου

με λαογραφικό – ενθογραφικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Σ υ ν τ ο ν ι σ τ ε ί τ ε …

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 

98, 7 & dimotikoradiofono.gr 

Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη 

Η αυριανή “Μουσική Κερασιά” είναι αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική της Ρόδου. Αφορμή στάθηκε ένα νέο τραγούδι, που κυκλοφόρησε μόλις χθες, με τον τίτλο “Ρόδος μου“, το οποίο ακολουθεί τα χνάρια της παραδοσιακής μουσικής μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση. Το τραγούδι αυτό είναι σε στίχους και μουσική του Μανώλη Μπαλάσα, ο οποίος το ερμηνεύει τραγουδιστικά, αλλά και μουσικά με το βιολί του. Πρόκειται για ένα ανοιχτό κάλεσμα στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων, τη Ρόδο, με αναφορές στα φυσικά της κάλλη, στις Εκκλησίες, στα πολιτισμικά μνημεία και στα παραδοσιακά γλέντια!

Ο Μανώλης Μπαλάσας κατάγεται από τη Ρόδο και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Η μεγάλη αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας του μέσα από τη βιωμένη εμπειρία του στα πανηγύρια και τις μουσικές εκδηλώσεις τον οδήγησαν να ασχοληθεί σε επίπεδο σπουδών και επαγγελματικό με αυτή. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχει ήδη ξεχωρίσει για το ταλέντο του στο βιολί και στο τραγούδι. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει συμμετάσχει σε εγχώρια και διεθνή μουσικοχορευτικά φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, όπως και σε πανηγύρια και γλέντια. Σε κάθε του καλλιτεχνική εμφάνιση παρασύρει τον κόσμο σε μουσικό και χορευτικό ξεφάντωμα με τις υπέροχες νησιώτικες μελωδίες και τραγούδια, αλλά και με το θαυμάσιο μουσικό παίξιμο και το κέφι του στη σκηνή!

Έχω τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενώ τον Μανώλη Μπαλάσα στην αυριανή εκπομπή, στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την κυκλοφορία του πρώτου του τραγουδιού “Ρόδος μου” προκειμένου να μας παρουσιάσει αυτό το όμορφο τραγούδι και να γνωρίσουμε την καλλιτεχνική του πορεία. Παράλληλα, θα ακούσετε στη διάρκεια της εκπομπής αρκετά παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς της Ρόδου σε εξαιρετικές μουσικές εκτελέσεις από σπουδαίους μουσικούς και τραγουδιστές της περιοχής και όχι μόνο!

Ένας αέρας νησιώτικος με τη ζωντάνια της μουσικής της Ρόδου θα μας ξεσηκώσει αύριο για χορό!!! 

 

 Σ υ ν τ ο ν ι σ τ ε ί τ ε . . .  Κ υ ρ ι α κ ή στη 13.00

 «Μουσική Κερασιά» 

FacebookΜουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη 

Εβίτα Θεοχάρη_Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στον Τομέα Λαογραφίας (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) 

Δείτε Επίσης

Το Ζωγράφειο Σχολείο στο επίκεντρο της Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης

          Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το Ζωγράφειο Σχολείο, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευση,ς ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments