Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΜΠΕΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ: Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

ΜΠΕΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ: Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

Αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε τον εντονότατο προβληματισμό μας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της συγκυρίας που διέρχεται η χώρα, όμως δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, να δημιουργούνται ερήμην μας τετελεσμένα και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τακτική για την οποία ορθώς η σημερινή κυβέρνηση επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τίθεται άλλωστε και προς διερεύνηση, ζήτημα αντισυνταγματικότητας της συγκεκριμένης απόφασης.
μονευΗ απόφαση αυτή πλήττει την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία ενός θεσμού που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής και στήριξης των τοπικών οικονομιών.
Είναι αυτονόητο ότι αγωνιούμε για την «επόμενη μέρα». Για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας και για τη δυνατότητα να προγραμματίζουμε έργα και δράσεις, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί τι σημαίνει η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και τι δυνατότητα πρόσβασης θα έχει- αν θα έχει- ο κάθε Δήμος στα χρήματα του.
Δεν είμαστε της λογικής των «εν θερμώ» ακραίων αποφάσεων. Η Αυτοδιοίκηση συλλογικά και με ψυχραιμία θα πρέπει να μελετήσει διεξοδικά τις επιπτώσεις της εν λόγω απόφασης και έχοντας στη διάθεση της όλα τα δεδομένα να καταλήξει σε αποφάσεις. Το προγραμματισμένο σε λίγες μέρες τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε όλοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και να αποφασίσουμε συλλογικά τη στάση μας.

 

Πηγή by [author_name]

Δείτε Επίσης

Σ.Γιάκης -Η Νέα Δημοκρατία   και ειδικά η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη  ,είναι ο ορισμός του κεντροδεξιού κόμματος

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Η Νέα Δημοκρατία   και ειδικά η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments