Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Μπλόκα στο Τελωνείο Κακαβιάς

Μπλόκα στο Τελωνείο Κακαβιάς

telvneioΟι τελωνειακοί του Τελωνείου Κακαβιάς διέκοψαν την πορεία Αλβανού υπηκόου, ο οποίος αποπειράθηκε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος, μεταφέροντας 2,850 κιλά καπνού επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό όχημα, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Τα λαθρεμπορεύματα και το όχημα κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκε το πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίου. Σε άλλη περίπτωση, οι τελωνειακοί κατάσχεσαν κλεμμένο από το Ηράκλειο εξωλέμβιο κινητήρα, τον οποίο Έλληνας υπήκοος αποπειράθηκε να μεταφέρει εκτός του ελληνικού εδάφους. Οι τελωνειακοί εντόπισαν Αλβανό υπήκοο, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει του ελληνικού εδάφους, μεταφέροντας 14.150 ευρώ, χωρίς να υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο. Επίσης, κατά τη διάρκεια κοινού αστυνομικού-τελωνειακού ελέγχου, εντοπίστηκε Αλβανός υπήκοος, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει του ελληνικού εδάφους, μεταφέροντας 34.500 ευρώ, χωρίς να υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή. Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο. Συνολικά, το τελευταίο τρίμηνο, το Τελωνείο Κακαβιάς εντόπισε τέσσερις περιπτώσεις μη δήλωσης ρευστών διαθεσίμων συνολικού ποσού 83.400 ευρώ στην έξοδο από Ελλάδα προς Αλβανία από αλβανούς  υπηκόους. Σε όλες τις περιπτώσεις εισπράχθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Δείτε Επίσης

Η.Μοσκώφ(Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων)-Η ένταξη ξεκινά από  το  πρώτο  βλέμμα ,από  το βλέμμα  του διασώστη στην βάρκα…. Θέλουμε  αυτά  τα παιδιά να αισθανθούν όπως τα δικά  μας παιδιά..

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-    Την  δραστηριότητα,τις  αντιλήψεις   και  τις πρακτικές που διέπουν την δράση  της Γραμματείας Προστασίας ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments