Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Νέα έργα και δράσεις άνω των 2,7 εκ. ευρώ σε όλο το Δήμο

Νέα έργα και δράσεις άνω των 2,7 εκ. ευρώ σε όλο το Δήμο

«Με το κλείσιμο του 2018 στο Δήμο Ιωαννιτών προέκυψε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, ένα σημαντικό πλεόνασμα 2.2 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά. Αποδεικνύουμε με τον τρόπο αυτό ότι η χρηστή οικονομική διαχείριση έχει συνέχεια και συνέπεια. Ο Δήμος μας αποτελεί κατά γενική ομολογία, έναν απόλυτα οικονομικά υγιή Δήμο, που έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί με δικούς του πόρους σημαντικές παρεμβάσεις που αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών».

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, αναλύοντας στη συνέχεια τις δράσεις και τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν άμεσα, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για έργα υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, έργα και δράσεις από το πλεόνασμα των ανταποδοτικών κ.α.

Όσον αφορά τα έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα, και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Κατηρτσίδη, το πλεόνασμα των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται σε σημαντικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :

 • Την προμήθεια 4 νέων απορριμματοφόρων για τις ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ
 • Την ανάθεση της υπηρεσίας για τη συλλογή των βιοαποβλήτων επιχειρήσεων και λαϊκών αγορών με 180.000 ευρώ
 • Την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία πράσινων σημείων σε περιοχές του Δήμου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ
 • Τη χρηματοδότηση μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας ευαισθητοποίησης των κατοίκων μέσω εντύπων και ΜΜΕ, ύψους 25.000 ευρώ
 • Την πρόσληψη 40 συμβασιούχων 2μηνης και 8μηνης διάρκειας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού που καθυστερεί αδικαιολόγητα με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.
 • Την ενίσχυση της πίστωσης για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου με 245.000 ευρώ.

Παράλληλα εγγράφηκαν πιστώσεις για 3 νέα, σημαντικά έργα που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο μελετητικής ωριμότητας.

 • 000 ευρώ για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου στο ιστορικό κέντρο του Κληροδοτήματος Γκαστή για τη λειτουργία κέντρου υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπου θα παραχωρούνται δωρεάν οι χώροι και οι υποδομές για νέους επιστήμονες που θέλουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους.
 • 000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 50.000 για το 2019, για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου της ΕΠΣΗΠ.
 • 000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 30.000 για το 2019, για την ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου στο αθλητικό κέντρο Κατσικάς.

Τέλος, χρηματοδοτείται και ένα πλέγμα άλλων σημαντικών παρεμβάσεων:

 • 000 ευρώ επιχορήγηση στον ΝΟΙ για τη διεξαγωγή ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών.
 • 000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση στον ΟΚΠΑΠΑ για τη λειτουργία μιας νέας δομής, του ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ στα Καρδαμίτσια.
 • 000 ευρώ για την υποβολή στο Κτηματολόγιο 1.000 περίπου ακινήτων του Δήμου. Μια διαδικασία που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από το Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας και σύντομα θα κατατεθούν οι δηλώσεις ώστε να κατοχυρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
 • 000 ευρώ για μελέτες και τεύχη δημοπράτησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικάς ώστε να υποβληθεί άμεσα η πρόταση χρηματοδότησης ανακατασκευής του κτιρίου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
 • 000 ευρώ για μια σημαντική δράση, ενταγμένη στον συμμετοχικό προϋπολογισμό του Δήμου, τη διεξαγωγή του 1ου Εθνικού τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια
 • Την προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος αυτόματου ποτίσματος στο γήπεδο των Μαρμάρων 25.000 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Γιωτίτσας αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση των πολιτιστικών Συλλόγων για το 2019 με μεγαλύτερο κονδύλι από πέρσι, αφού φέτος αναμένεται να επιχορηγηθούν πάνω από 40 Σύλλογοι, στην επικαιροποίηση της απόφασης συμμετοχής και οικονομικής στήριξης το Δήμου στη ΣΧΕΔΙΑ με το ποσό των 15.000 ευρώ ετησίως και στην ανανέωση παραχώρησης οικοπέδου 17 στρεμμάτων στον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννενα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του στην περιοχή του Σταυρακίου, όπου έχει δημιουργηθεί μια κυψέλη αθλητισμού για τα παιδιά των Ιωαννίνων.

«Είναι φανερό πως η δέσμευσή μας να επιστρέψουμε σε έργα τα χρήματα των συμπολιτών μας γίνεται πράξη. Ο Δήμος δεν είναι αποταμιευτής και το ταμειακά του διαθέσιμα, για τα οποία συχνά ακούμε κριτική από την αντιπολίτευση, είναι δεσμευμένα σε έργα και δράσεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Ήδη τους προηγούμενους μήνες η απορροφητικότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη με αποτέλεσμα το ταμειακό υπόλοιπο από 22 εκ. ευρώ να πέσει στα 20. Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί αυτό και το επόμενο διάστημα ώστε τα έργα και οι δράσεις που έχουμε προγραμματίσει προς όφελος των συμπολιτών μας να προχωρήσουν άμεσα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γιωτίτσας.

 

 

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x