Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Νιγηρία: Εκατό πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο

Νιγηρία: Εκατό πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο

Πολλά από τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί

nigeria2

Ομαδικός τάφος που περιείχε «περίπου εκατό πτώματα» βρέθηκε στη βορειοανατολική Νιγηρία, έξω από την πόλη Νταμάσακ, την οποία ανακατέλαβαν την 9η Μαρτίου οι ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ και του Νίγηρα αφού εκδίωξαν τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ από την περιοχή.
«Βρήκαμε περίπου εκατό πτώματα σκορπισμένα κάτω από μια γέφυρα» της πόλης που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού του Τσαντ, συνταγματάρχης Άζεμ Μπερμαντόα Αγκούνα, ο οποίος πήγε στην Νταμάσακ όταν έγινε γνωστή η μακάβρια ανακάλυψη.
Πολλά από τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί. «»πάρχουν κεφάλια εδώ, σώματα πιο πέρα… Ο τάφος μοιάζει με φωλιά τερμιτών», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα είχαν πυροβοληθεί.
Η σφαγή αυτή «φαίνεται ότι έγινε πριν από περίπου έναν με δύο μήνες και είναι έργο της Μπόκο Χαράμ», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
Οι πληροφορίες που ανέφερε ο Αγκούνα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Στις 8 Μαρτίου οι ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ και του Νίγηρα εξαπέλυσαν μια κοινή χερσαία και αεροπορική επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ εντός του εδάφους της Νιγηρίας. Κατάφεραν πολύ γρήγορα να ανακαταλάβουν την Νταμάσακ, επιφέροντας βαριές απώλειες στους ισλαμιστές αφού υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν περίπου 200 μαχητές της οργάνωσης.
Η επιχείρηση «Μάι Ντουνάμα» (από το όνομα ενός αυτοκράτορα του Μπόρνο της Νιγηρίας του 13ου αιώνα) είχε ως στόχο την καταστροφή των βάσεων της Μπόκο Χαράμ που βρίσκονταν κοντά στον Νίγηρα.
Η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε την Νταμάσακ στις 24 Νοεμβρίου, αφού σκότωσε περίπου 50 κατοίκους της ενώ άλλες 3.000 πρόλαβαν να διαφύγουν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments