Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022
Αρχική / Διεθνή Νέα / Νότης Μαριάς: «Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε εδώ και 4 μήνες την απάντηση του Επιτρόπου κ. Χάν. Όσον αφορά το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ χρειάζεται προσοχή. Τρωκτικά και νεοτρωκτικά αρπάζουν το χρήμα και στο τέλος η χώρα θα έχει τεράστιο πρόβλημα…»

Νότης Μαριάς: «Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε εδώ και 4 μήνες την απάντηση του Επιτρόπου κ. Χάν. Όσον αφορά το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ χρειάζεται προσοχή. Τρωκτικά και νεοτρωκτικά αρπάζουν το χρήμα και στο τέλος η χώρα θα έχει τεράστιο πρόβλημα…»

marias-noths-577Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ‘’στα σημεία των καιρών΄΄ ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει το ανθελληνικό παραλήρημα του Αλβανού πρωθυπουργού Ε. Ράμα και αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή για τα χρήματα της Ε.Ε. και τις ΜΚΟ.

«Στις 19 Απριλίου με Γραπτή μας Ερώτηση στην Ευρωβουλή είχαμε καταγγείλει την απόπειρα παράνομης υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων στην περιοχή της Χειμάρρας. Την 1η Ιουλίου 2016 ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Hahn άδειασε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή μας στις 10/8/2106, στην Απάντηση που εξέδωσε ο κ. Hahn υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή «προσδίδει μεγάλη σημασία στα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν σε μειονότητες» αλλά και στην «εδραίωση του κράτους δικαίου», δύο ζητήματα που βρίσκονται «στον πυρήνα των σχέσεων της ΕΕ με την Αλβανία».«Στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου, η Επιτροπή προέτρεψε την Αλβανία να βρει μια δίκαιη και αποτελεσματική λύση σχετικά με τα θέματα ιδιοκτησίας» τόνισε ο κ Hahn και πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή ζήτησε από την Αλβανία να εγκρίνει νόμο για τη διασφάλιση της ισότιμης αντιμετώπισης των εθνικών, εθνοτικών και γλωσσικών μειονοτήτων».

Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποίησε εδώ και τέσσερις μήνες την παραπάνω θετική Απάντηση του κ. Hahn προκειμένου να κόψει το βήχα στον Ε. Ράμα ο οποίος βλέποντας την απραξία της Ελληνικής πλευράς στο ζήτημα της προστασίας των περιουσιών των μελών της Ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου αποθρασύνθηκε και προκαλεί πλέον το δημόσιο αίσθημα με τις δηλώσεις του «περί Ακρόπολης».Η κυβέρνηση της Αλβανίας επιτέλους πρέπει να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου και τα δικαιώματα της Ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίως τον Ευρωπαίο Επίτροπο Hahn να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες εφαρμόζοντας στην πράξη τις σχετικές του δεσμεύσεις για προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου προκειμένου να σταματήσει εδώ και τώρα η παράνομη κατεδάφιση των σπιτιών των Ελλήνων στην περιοχή της Χειμάρρας».

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Ευρεία σύσκεψη για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών του Δήμου και των πολιτικών τους προϊσταμένων ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments