Σάββατο , 16 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Μανώλης Κεφαλογιάννης : « Ο μικρομεγαλισμός σε αγαστή συνεργασία με τη φαιδρότητα στις δηλώσεις του Έντι Ράμα. Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης υπάρχει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή…»

Μανώλης Κεφαλογιάννης : « Ο μικρομεγαλισμός σε αγαστή συνεργασία με τη φαιδρότητα στις δηλώσεις του Έντι Ράμα. Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης υπάρχει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή…»

kefalogiannhs-ma1Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄ στα σημεία των καιρών΄΄ ο  Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που  με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας και τις ενέργειες κατά της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα,  κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε πως : «Η Αλβανία μια υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ οφείλει να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονιάς και τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την ελληνική μειονότητα. Και οι πρόσφατες ενέργειες ουσιαστικά αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος κτιρίων που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα παρεκκλίνουν από την ευρωπαϊκή κατεύθυνση….». Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις Ερντογάν και στη σχέση Τουρκίας-Αλβανίας καθώς και στους χειρισμούς του Υπουργείου Εξωτερικών στο ζήτημα της Χειμάρρας.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments