Τρίτη , 27 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στο Δήμο Αρταίων -ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μέλημά μας η υγεία των παιδιών της πόλης μας  

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στο Δήμο Αρταίων -ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Μέλημά μας η υγεία των παιδιών της πόλης μας  

XAMOGELO PAIDIOUΑπό :Γιώργος Γκόντζος—Ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Άρτα, έξω από το Δημαρχείο, το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται από το Δήμο Αρταίων, τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στόχο έχει την εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών της πόλης, με γνώμονα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Ήδη από χθες, έως και την Παρασκευή, σχολεία της πόλης, αλλά και γονείς μπορούν να φέρνουν τα παιδιά για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Οι γιατροί που στελεχώνουν την κινητή μονάδα είναι από την Άρτα και συγκεκριμένα από τις ειδικότητες: παιδίατροι, παιδοχειρουργός, οφθαλμίατροι, ωτοριν/λόγοι και ορθοπεδικοί. Οι εξετάσεις γίνονται από ώρα 9 το πρωί έως 4:30 το απόγευμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Άρτας, καθώς και το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συνεργασία τους σε αυτή την εκδήλωση. Είμαστε της άποψης ότι θα πρέπει να γίνονται προληπτικές εξετάσεις, καθώς η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Θέλουμε να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις και να ευαισθητοποιηθούν γονείς και μαθητές» ανέφερε ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συμπλήρωσε: «Το «Χαμόγελο» κάνει μια τεράστια προσπάθεια και του αξίζουν συγχαρητήρια. Θα είμαστε σε επαφή για μελλοντικές δράσεις. Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του οδοντιάτρου Γιώργου Γεωργίου, μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου και συνεργάτη του «Χαμόγελου»,  που τόσο άδικα και αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή προ ημερών».

Δείτε Επίσης

Αναφορά στη Βουλή για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόνιτσα από τη Μερόπη Τζούφη

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού -και μοναδικού σε λειτουργία- ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of