Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”: Σύγχρονες οδικές υποδομές αποκτά ήδη η περιοχή της Λάκκας Σουλίου

“Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”: Σύγχρονες οδικές υποδομές αποκτά ήδη η περιοχή της Λάκκας Σουλίου

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

“Οι οδικές υποδομές που υλοποιούνται από την νυν Περιφερειακή Αρχή στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου, αλλάζουν θεαματικά την εικόνα και τις προοπτικές της. Αυτό επιβεβαιώθηκε από κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας,  με τους οποίους συναντήθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής του  περιοδείας σε Τ.Κ. του Δήμου Δωδώνης ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Η κατασκευή του οδικού άξονα Τύρια – Σιστρούνι, ένα όραμα γενεών, έχει πάρει σάρκα και οστά. Κάποιοι μέχρι και πριν λίγους μήνες ακόμη,  υποστήριζαν πως δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευαστεί. Τους καλούμε σήμερα να  διασχίσουμε μαζί το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα του. Δεν είναι μόνο ένα οδικό έργο με το μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων που κατασκευάζεται με πόρους της περιφέρειας ( συνολικά 16,1 εκ. ευρώ- 12, 6, εκ. ευρώ το τμήμα Τύρια- Ζωτικό, 3,5 εκ. ευρώ για  Ζωτικό- Σιστρούνι), αλλά και το  τμήμα  που  παραδόθηκε  στην κυκλοφορία, ήταν και το πλέον δύσκολο από τεχνικής άποψης.

Τις επόμενες εβδομάδες αρχίζουν οι εργασίες στο τμήμα Ζωτικό- Σιστρούνι, για το οποίο έχει αναδειχθεί εργολάβος από τις 30 Ιανουαρίου 2019  και  αναμένεται η επιστροφή της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παράλληλα για να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα προχωρήσαμε σε νέα διάνοιξη  προς  Άγιο Ανδρέα (με την πρώτη εργολαβία να έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ),  ενώ έχουμε ήδη κατασκευάσει και την οδική σύνδεση Ζωτικό- Σουλίου. Εμείς μιλάμε με το έργο μας, το οποίο θα συνεχιστεί και την επόμενη θητεία μας, με την ολοκλήρωση της σύνδεσης προς Πρέβεζα,  την ανακατασκευή του επαρχιακού δρόμου προς Δερβίζιανα- Αχλαδέα, καθώς   και άλλες βελτιώσεις που απαιτούνται, ώστε όλες οι τοπικές κοινότητες να έχουν πρόσβαση στο νέο οδικό άξονα. Η περιοχή της Λάκκας Σουλίου βγήκε επιτέλους από την απομόνωση και αποκτά ευκαιρίες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα, αλλά σταδιακά και στον τουρισμό».”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments