Πέμπτη , 8 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ”Οι Βορειοηπειρώτες θρηνούν τον άδικο χαμό ιστορικού στελέχους τους ”

”Οι Βορειοηπειρώτες θρηνούν τον άδικο χαμό ιστορικού στελέχους τους ”

μπεζιανης

 Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού για τον θάνατο ,σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, του Θ.Βεζιάνη τονίζεται:

Οι Βορειοηπειρώτες θρηνούν τον άδικο χαμό του ιστορικού στελέχους τους Θεοδώρου Βεζιάνη

 Ο Θεόδωρος Βεζιάνης ήταν μια από τις ηγετικές μορφές του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ιδρυτικό και ηγετικό στέλεχος της Ομόνοιας. Διετέλεσε για σειρά ετών πρόεδρος στο παράρτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο και υπήρξε και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Θ. Βεζιάνης ήταν ένας  από τους πέντε Βορειοηπειρώτες που είχαν καταδικαστεί στην περιβόητη δίκη των Τιράνων και φυλακίστηκε από το καθεστώς Μπερίσα το 1994 για τη δράση του.

Συγκλονισμένοι είναι οι συγχωριανοί του στη Φράστανη του Αργυροκάστρου καθώς έχασαν έναν εξαίρετο άνθρωπο και έναν μεγάλο και ακούραστο αγωνιστή για τα δικαιώματα της Βορείου Ηπείρου.

Αλλά κι εμείς οι Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες του Εξωτερικού που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε μαζί του δε θα ξεχάσουμε ποτέ το ήρεμο και μειλίχιο ύφος του που αντιμετώπιζε τον συνομιλητή του και τις άμεσες και οξυδερκείς απαντήσεις του.

Παρά την προχωρημένη ηλικία του εξακολουθούσε να διευθύνει την εφημερίδα “Όραμα”, εκδότης της οποίας υπήρξε από το 2000.

Με το θάνατό του ο Θεόδωρος Βεζιάνης αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού αλλά και η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης εκφράζει και από αυτή τη θέση τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και εύχεται ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να τον κατατάξει μετά των δικαίων.

 

Σπύρος Κωσταδήμας,
Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και

Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Δείτε Επίσης

Π.Μπασάκος(Καθηγητής Φιλοσοφίας)- Η επιστήμη να μην είναι μέσα στην βία  της πολιτικής για να αναπτυχθεί ως επιστήμη, όχι  ως πολιτική καθοδήγηση.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  «Η επιστήμη  δεν στέλνει άμεσο μήνυμα στην κοινωνία.Είναι  περισσότερο αυτό δουλειά  της ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments