Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το Δήμο Ιωαννιτών
Paradise Parking Abandoned Cars Decaying in Nature

Απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το Δήμο Ιωαννιτών

Paradise Parking Abandoned Cars Decaying in Nature

Ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ιωαννιτών οι απαραίτητες διαδικασίες και στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου λειτουργεί Γραφείο για την περισυλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων .

Τα εγκαταλειμμένα οχήματα εντοπίζονται είτε από υπαλλήλους της Καθαριότητας ή μετά από καταγγελία δημότη, η οποία μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο Γραφείο Αποκομιδής τηλέφωνο:26510 31168 ,2651 3 61632 ή στην ιστοσελίδα του Δήμου .

Παρακαλούνται οι δημότες μας να συνδράμουν στις προσπάθειες μας και να βοηθήσουν για την άρση του φαινομένου.
Συγκεκριμένα:
α) όσοι έχουν οχήματα προς απόσυρση να ακολουθήσουν άμεσα την διαδικασία μέσω των πιστοποιημένων Εταιρειών Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων.
β) όσοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες Κυκλοφορίας η έχουν κάνει δήλωση ακινησίας οχήματος, να ακολουθήσουν την διαδικασία που προβλέπει η υπεύθυνη δήλωση που έχουν καταθέσει ότι δηλαδή το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
γ) να δηλώσουν στα Γραφεία Καθαριότητας και στα τηλ . 2651031168 και 2651361362  , τα εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους:
Η συμβολή όλων μας για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος είναι σημαντική και γι αυτό η ενεργός συμμετοχή των δημοτών αποτελεί ανεκτίμητη βοήθεια στην Διοίκησης του Δήμου Ιωαννίνων

Τα εγκαταλειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης λόγω μακράς ακινησίας, της συσσώρευσης απορριμμάτων και σημαντική πηγή δημιουργίας αποβλήτων με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις (σκουριές, λάδια, υγρά φρένων). Συγχρόνως καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης ενώ συχνά αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ανθρώπων με αναπηρία ή ακόμη και την προσπέλαση πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και απορριμματοφόρων επιπλέον παρουσιάζουν αρνητική εικόνα στον αστικό χώρο, όπου οι δρόμοι μετατρέπονται σε «νεκροταφεία» αυτοκινήτων πολλές φορές κοντά σε σημεία τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος
Για να θεωρηθεί ένα όχημα εγκαταλειμμένο θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Π.Δ. 116/5-3-2004 :

α) Να εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες

β) Να εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.

γ) Να εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωση του.

δ) Να αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται, δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

Μετά τον εντοπισμό του εγκαταλειμμένου οχήματος, επικολλάται ειδικό υπηρεσιακό αυτοκόλλητο έγγραφο σε εμφανές σημείο του, προς ειδοποίηση του κατόχου του, ώστε αυτός να το απομακρύνει σε διάστημα 45 ημερών από την ειδοποίηση.

Αν τα οχήματα φέρουν πινακίδες, αναζητείται ο ιδιοκτήτης μέσω των Υπηρεσιών Ασφάλειας, επικολλάται ειδικό υπηρεσιακό αυτοκόλλητο έγγραφο για την απομάκρυνση του οχήματος και αποστέλλεται σχετική επιστολή στον ιδιοκτήτη. Μετά την παρέλευση 45 ημερών και εφόσον η Υπηρεσία έχει λάβει απάντηση από τις παραπάνω Υπηρεσίες Ασφαλείας υποχρεούται να το περισυλλέξει και το μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της εταιρίας που έχει ορισθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως σύστημα διαχείρισης εγκαταλειμμένων οχημάτων. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει την επιστροφή του, καταβάλλοντας τα έξοδα για τη μεταφορά.

 

Δείτε Επίσης

Δ.Παπαγεωργίου-Δεν πρόκειται να παρέμβω στις διαδικασίες καμιάς παράταξης.

  Από:Γιώργος  Γκόντζος([email protected])—- Συνέντευξη στην οποία κατέθεσε  τις απόψεις  του για επίκαιρα ζητήματα του δήμου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments