Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Οι 10 αλλαγές στις συντάξεις που υπόσχεται η κυβέρνηση

Οι 10 αλλαγές στις συντάξεις που υπόσχεται η κυβέρνηση

1a1Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε στη Βουλή ο Δ. Στρατούλης η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην
κατάργηση του νέου συστήματος συνταξιοδότησης (ν. 3863/10, 3865/10 κ.α.), που προβλέπει την «εγγύηση» από το κράτος, για όσους «βγαίνουν» στη σύνταξη από 1/1/2015 και μετά, της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ και τη συμπλήρωσή της με την αναλογική σύνταξη, με βάση τα έτη ασφάλισης και καταβολής εισφορών από τον κάθε ασφαλισμένο για τον χρόνο ασφάλισης από το 2011 και μετά.

Αναστολή εφαρμογής κάθε νέας παραμετρικής αλλαγής στο Ασφαλιστικό (μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας ή ετών υποχρεωτικής ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη της 15ετίας) και τη συνέχιση καταβολής του ΕΚΑΣ με τις προϋποθέσεις που ισχύουν.

Κατοχύρωση των ήδη θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Κατάργηση της «ρήτρας» μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές και την ακύρωση της πρόβλεψης για μειωμένα ποσά αν μεταβιβάζεται η σύνταξη μετά τον θάνατο, όπως και της ανά τρίμηνο αναπροσαρμογής των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων. Διατήρηση της αυτοτέλειας των επικουρικών ταμείων των ένστολων.

Αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου στις εφάπαξ παροχές.

Επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.

Κατάργηση της προϋπόθεσης ύπαρξης 100 ημερών ασφάλισης κάθε χρόνο στην τελευταία πενταετία για την απονομή μειωμένων συντάξεων σε όσους συμπληρώνουν τις λοιπές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Παράταση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας με 50 και 60 ένσημα, για περίθαλψη και παροχές, σε είδος, αντίστοιχα.

Αποποινικοποίηση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών, θεώρηση βιβλιαρίων υγείας, βελτίωση της ρύθμισης για δυνατότητα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κλάσης και διευκόλυνση συνταξιοδότησης όσων οφείλουν, με αύξηση του ισχύοντος ορίου των 20.000 ευρώ.

Επαναφορά της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.

Πηγή Ημερησία

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of