Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ομπάμα: Τα ρατσιστικά επεισόδια αστυνομία στο Φέργκιουσον δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά

Ομπάμα: Τα ρατσιστικά επεισόδια αστυνομία στο Φέργκιουσον δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και της αστυνομίας δεν υφίσταται πλέον»

ferguson

Ο ρατσισμός που επέδειξε η αστυνομία στο Φέργκιουσον, για την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσίευσε έκθεση στην οποία της καταλογίζει ότι εφαρμόζει τακτικές διακρίσεων εναντίον των μαύρων, δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό», σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα τυπικό δείγμα του τι συμβαίνει στην χώρα, πάντως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Sirius XM.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απάντησε με αυτή τη φράση σε μια ερώτηση σχετικά με την έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη με θέμα τις πρακτικές ρατσισμού και διακρίσεων της αστυνομίας στο Φέργκιουσον.

Η μικρή πόλη έγινε θέατρο διαδηλώσεων και ταραχών αφότου ένας νεαρός Αφροαμερικανός, ο Μάικλ Μπράουν, έχασε την ζωή του από πυρά ενός αστυνομικού, του Ντάρεν Ουίλσον, τον Αύγουστο του 2014.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και της αστυνομίας δεν υφίσταται πλέον» προσέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν πρόσωπα ή υπηρεσίες ολόκληρες που δεν έχουν εκπαιδευτεί ή ευαισθητοποιηθεί στο γεγονός ότι πρέπει να προστατεύουν και να υπηρετούν όλους τους πολίτες, όχι μόνο ορισμένους», υπογράμμισε ο Ομπάμα επικαλούμενος το απόφθεγμα της αμερικανικής αστυνομίας «Προστατεύουμε και Υπηρετούμε».

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of