Σάββατο , 20 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων: “Ιδιωτικοποιήσεις STOP! Προσλήψεις τώρα πριν να είναι αργά”

ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων: “Ιδιωτικοποιήσεις STOP! Προσλήψεις τώρα πριν να είναι αργά”

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

Μια μεγάλη νίκη για το Σύλλογό μας, η χθεσινή καταψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, των ιδιωτικοποιήσεων της αποκομιδής απορριμμάτων

Μια νίκη που ανήκει μόνο στους Εργαζόμενους.

Ανήκει στους δεκάδες δημοτικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών που βρέθηκαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου μπροστά στο Δημαρχείο πριν ακόμα ξεκινήσει η συνεδρίαση το απόγευμα της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη, στην συγκέντρωση που είχε προκηρύξει το Σωματείο, στη στάση εργασίας το ίδιο βράδυ. Ανήκει στους εργάτες και τους άνεργους αυτής της πόλης, στην Ομοσπονδία, στο Εργατικό Κέντρο, στα σωματεία, σε όσους  στάθηκαν στο πλάι των δημοτικών υπαλλήλων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αποδείξαμε ότι η οργάνωση του αγώνα μπορεί να φέρει μικρές ή μεγαλύτερες νίκες. Η συσπείρωση στο σωματείο μας, η μαζικότητα των αγώνων μας είναι ο λόγος που ακυρώθηκε η προσπάθεια για ιδιωτικοποιήσεις. Ήταν η προσπάθεια μας που ανάγκασε τις δημοτικές παρατάξεις να καταψηφίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ έχουν διακηρυγμένη θέση υπερ των επιχειρηματών, ενώ με τους χειρισμούς τους έστρωσαν το δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ.

Έτσι απαντήσαμε στην πράξη, σε εκείνους που επικαλούνταν τη δημοκρατία και την ίδια στιγμή την τσαλαπατούσαν χυδαία εκμεταλλευόμενοι το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις των εργοδοτών.

Ήταν η απαίτησή μας για προσλήψεις προσωπικού, με σταθερές σχέσεις εργασίας που ένωσε τον αγώνα των εργαζόμενων στους δήμους με τα λαϊκά στρώματα της πόλης.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν τελείωσε. Η δημοτική αρχή χθες έδειξε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αν δεν βρει τρόπο να δώσει κέρδη στους επιχειρηματίες.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη ΣΗΜΕΡΑ να ξεκινήσει τις διαδικασίες για προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Να ξεκινήσει σήμερα το διαγωνισμό για την αγορά 4 απορριμματοφόρων που έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη. Εντωμεταξύ, να εφαρμόσει τη ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για προσλήψεις εργαζόμενων ορισμένου χρόνου. Οποιοσδήποτε «λάθος» χειρισμός, οποιαδήποτε «καθυστέρηση» στις προσλήψεις, θα δημιουργήσει πραγματικό κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

 

Δείτε Επίσης

3-3 σε τρομερό ματς Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα

Mε την 6η ισοπαλία σε 7 ματς (και μία νίκη) των play out ολοκλήρωσε το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments