Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή: “Ιδιαίτερα άσχημο και κατώτερο των προσδοκιών το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής”

Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή: “Ιδιαίτερα άσχημο και κατώτερο των προσδοκιών το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής”

Ιδιαίτερα άσχημο και κατώτερο των προσδοκιών των δημοτών αλλά και των επιτακτικών αναγκών της πόλης, το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής.

Η χτεσινή 8ωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θύμιζε πολλές φορές παρωδία. Η δημοτική αρχή και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδειξαν ιδιαίτερα φοβικά χαρακτηριστικά, προσπαθώντας με κάθε μέσο να αποφύγουν την ετυμηγορία του σώματος. Σε ένα θέμα, που από την αρχή με τις τοποθετήσεις τόσο των δημοτικών παρατάξεων όσο και των δεκάδων εργαζομένων του Δήμου, ήταν εμφανές πως η άποψη της δημοτικής αρχής ήταν μειοψηφική στο σώμα, με ευθύνη κυρίως του Προέδρου του Δ.Σ. οι επίμαχες ψηφοφορίες έφτασαν να πραγματοποιηθούν στις 3 την νύχτα αφού προηγουμένως η δημοτική αρχή προσπάθησε με νομικίστικους τρόπους να καλέσει το σώμα να ψηφίσει την εξής μία πρόταση, την δική της.

Η πρώτη απόπειρα για το πέρασμα της καθαριότητας στους ιδιώτες, μιας νευραλγικής υπηρεσίας για το Δήμο, «σκόνταψε» στην πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και στις ιδιαίτερα δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή καλείται να υλοποιήσει την απόφαση της πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, του οργάνου που προέκυψε με την απλή αναλογική και εκφράζει την πλειοψηφία των δημοτών.

Η πόλη οφείλει γρήγορα να περάσει στην επόμενη μέρα.

Η δημοτική αρχή οφείλει να ξεπεζέψει από το άλογο και να στρωθεί στην δουλειά.

Τα απορρίμματα δεν πάνε στους ιδιώτες και η δημοτική αρχή θα πρέπει να τρέξει όλα αυτά τα οποία όφειλε να γνωρίζει από την προεκλογική περίοδο, όπως τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, πράσινα σημεία, τέταρτο ρεύμα, διαλογή στην πηγή, αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού. Η «έξυπνη πόλη» οφείλει να γίνει άμεσα πιο έξυπνη στην διαχείριση των απορριμμάτων. Να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Η παράταξή μας δεσμεύεται να στηρίξει αιτήματα της Δημοτικής Αρχής προς την κεντρική κυβέρνηση για αύξηση της χρηματοδότησης που θα εξυπηρετούν στοχευμένες παρεμβάσεις όπως ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού της καθαριότητας αλλά κυρίως την ενίσχυση με προσλήψεις προσωπικού.

Αυτά θα έπρεπε να είχε θέσει ο κ.Δήμαρχος ως προτεραιότητα στον κ.Μητσοτάκη, αλλά αυτός άλλα επέλεξε ως προτεραιότητες. Τα δημοκρατικά Γιάννενα χθες σημείωσαν μια μικρή νίκη μπροστά σε μια δύσκολη τετραετία που έρχεται για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments