Παρασκευή , 10 Ιουλίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ουκρανία: Ο Λαβρόφ προτείνει απόσυρση όπλων

Ουκρανία: Ο Λαβρόφ προτείνει απόσυρση όπλων

Ο Ρώσος Υπουργός εξωτερικών μίλησε για απόσυρση των όπλων διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών.

ImageHandler (1)

Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική σύγκρουση θα μπορούσαν να αποσύρουν τα όπλα διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών από τη γραμμή του μετώπου. Ο Σεργκέι Λαβρόφ προτείνει την απόσυρση των όπλων στην Ουκρανία. Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική σύγκρουση θα μπορούσαν να αποσύρουν τα όπλα διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών από τη γραμμή του μετώπου σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στην εφαρμογή της εκεχειρίας, πρότεινε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι απαραίτητο να επιθεωρούμε την τήρηση, κυρίως του στρατιωτικού σκέλους, των συμφωνιών του Μινσκ.Υπάρχει μία πιθανότητα απόσυρσης των όπλων διαμετρήματος κάτω των 100 χιλιοστών. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε αυτή τη συμφωνία, η οποία θα αύξανε την αμοιβαία εμπιστοσύνη», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβακία.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Ο Κύπριος δημοσιογράφος Α.Μιχαηλίδης αναλύει τα αποτελέσματα των εκλογών

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—. Ανάλυση των αποτελεσμάτων των Κυπριακών εκλογών  παρουσίασε ο Αλέκος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος της Κυπριακής ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of