Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Οχάιο: Αποζημίωση 1 εκατ. δολάρια για 39 χρόνια άδικης φυλάκισης

Οχάιο: Αποζημίωση 1 εκατ. δολάρια για 39 χρόνια άδικης φυλάκισης

Πρόκειται για τον  Ρίκι Τζάκσον, τον μοναδικό Αμερικανό κρατούμενο στην ιστορία της χώρας, ο οποίος αθωώνεται για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει έπειτα από τόσο μακροχρόνια φυλάκιση

filakesdddd

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα λάβει από το κράτος ένας άνδρας από το Οχάιο, ο οποίος αποφυλακίστηκε πέρυσι έπειτα από 39 χρόνια φυλάκισης για φόνο που δεν διέπραξε, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα.

Δικαστής δικαστηρίου του Οχάιο που εξετάζει αστικές αγωγές κατά της κυβέρνησης και κυβερνητικών υπηρεσιών διέταξε χθες την καταβολή ποσού μεγαλύτερου του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Ρίκι Τζάκσον, τον μοναδικό Αμερικανό κρατούμενο στην ιστορία της χώρας, ο οποίος αθωώνεται για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει έπειτα από τόσο μακροχρόνια φυλάκιση.Όπως δήλωσε ο Τζάκσον στην Cleveland Plain Dealer, πληροφορήθηκε για την αποζημίωση από έναν δημοσιογράφο.

Ο Τζάκσον καταδικάστηκε μαζί με τον τους Γουάλι Μπρίτζμαν και τον αδελφό του τελευταίου Κουάμε Ατζάμου για τον φόνο το 1975 του Χάρολντ Φρανκς, ενός πωλητή στην περιοχή του Κλίβελαντ, έπειτα από την κατάθεση ενός 12χρονου ο οποίος δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Έπειτα από χρόνια, το αγόρι ονόματι Έντι Βέρνον, αναίρεσε την κατάθεσή του και είπε στις αρχές ότι ουσιαστικά ποτέ δεν είχε δει το έγκλημα. Άλλα αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τον Τζάκσον με τον φόνο δεν υπήρχαν.
Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ο τότε έφηβος Τζάκσον βρισκόταν μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο την ώρα του εγκλήματος. Αρχικά, μάλιστα, είχε καταδικαστεί στη θανατική ποινή, αλλά απαλλάχτηκε λόγω ενός γραφειοκρατικού σφάλματος.

Λίγο μετά την απελευθέρωση του Τζάκσον αποφυλακίστηκε και ο Μπρίτζμαν, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εις βάρος του. Παρότι ο Μπρίτζμαν είχε απελευθερωθεί το 2002, στη συνέχεια φυλακίστηκε εκ νέου εξαιτίας μίας παραβίασης της δικαστικής του επιτήρησης.

Δικαστής του Κλίβελαντ απέσυρε όλες τις κατηγορίες εις βάρος του Ατζάμου, ο οποίος πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή προτού μετατραπεί η θανατική του ποινή και αφεθεί ελεύθερος το 2003.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Υπογράφηκε η σύμβαση για τρεις κυκλικούς ισόπεδους κόμβους

Την σύμβαση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments