Παρασκευή , 17 Αύγουστος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Β.Γαλάνης μιλά για το βιβλίο του «Ο Καραγκιόζης και η ιστορία του”—«Ένας εξεγερμένος ήρωας”

Ο Β.Γαλάνης μιλά για το βιβλίο του «Ο Καραγκιόζης και η ιστορία του”—«Ένας εξεγερμένος ήρωας”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)- «Εξεγερμένο ήρωα”, χαρακτήρισε τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ , ο Βαγγέλης Γαλάνης ,συγγραφέας του βιβλίου «Ο Καραγκιόζης και η ιστορία του” ,σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή την εκδήλωση παρουσίας του βιβλίου του «Ο Καραγκιόζης και η ιστορία του” , αύριο  Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 19.00 στην αίθουσα «Δημήτριος Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής κ. Γιάννης Δημολιάτης. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ο καρδιολόγος Σωτήρης Σκοπούλης αλλά και ο συγγραφέας. 

Το βιβλίο ,όπως ανέφερε, πραγματεύεται την ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, σε σχέση με την ιστορία του Θεάτρου Σκιών της Ανατολικής Μεσογείου και την ιστορία του Παγκόσμιου Θεάτρου Σκιών.

Ο συγγραφέας , διευθυντής στο 19ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, δήλωσε το προσωπικό «πάθος για το λαϊκό θέατρο” και τόνισε πως ” ο Καραγκιόζης στις μέρες μας ευτελίζεται ως παιδικό θέαμα, κυκλοφορούν δεκάδες «καλλιτέχνες” οι οποίοι σκυλεύουν το θέαμα”.

Τόνισε πως «ο Καραγκιόζης υπήρξε ζωντανό λαϊκό θέαμα το οποίο λειτουργούσε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες” και έκανε αναφοράς σε «παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το θέαμα” .

Απαντώντας σε ερώτηση αν στον «Καραγκιόζη” ενυπάρχει το στοιχείο της εξυπνάδας ή της υποτέλειας στους ισχυρούς είπε:  ” Η εντύπωση ότι ο Καραγκιόζης είναι ένας κουτοπόνηρος ήρωας ,είναι εσφαλμένη και βασίζεται στην  εντύπωση που μας δίνουν οι σημερινές παραστάσεις. Ο Καραγκιόζης ως χαρακτήρας λαϊκού θεάτρου είναι ένας μόνιμα εξεγερμένος ήρωας γιατί είναι ένας μόνιμα πεινασμένος”

Ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩ

Δείτε Επίσης

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΛΙΝΑΣ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ

–Από: Χάρης Δάφλος– Ο Δήμος Κόνιτσας προσκαλεί όλους σε μια ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση μέσω αγαπημένων ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz