Πέμπτη , 19 Απρίλιος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ο Δήμος Ζίτσας υποδέχθηκε τη «Φλόγα της Αγάπης»

Ο Δήμος Ζίτσας υποδέχθηκε τη «Φλόγα της Αγάπης»

DSC06761Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-«Δώστε αίμα, σώζει ζωές»,  φώναξαν οι μαθητές  των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που συμμετείχαν στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, συνοδεύοντας τη «Φλόγα της Αγάπης» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να γίνουν εθελοντές  αιμοδότες.

Τη «Φλόγα» με τους νεαρούς  λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Γυμνασίου και Λυκείου Ελεούσας ο Δήμαρχος Ζίτσας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου, μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους που με τις δάδες άναψαν τον ειδικό βωμό που είχε στηθεί γι’ αυτό το σκοπό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της υποδοχής της «Φλόγας» καθώς και τους μαθητές που την «αγκάλιασαν» με τη συμμετοχή τους στη Λαμπαδηδρομία. «Είναι ότι πολυτιμότερο μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας», είπε ο Δήμαρχος για την εθελοντική αιμοδοσία, και πρόσθεσε, «νομίζω ότι  η νεολαία μας, αποδεικνύει με τέτοιες δράσεις πως είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς τους μεγαλύτερους. Εμείς τους δίνουμε το ερέθισμα και νομίζω ότι τη «σκυτάλη»  που θα πάρουν θα την πάνε πολύ πιο μακριά από εμάς». Κλείνοντας, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Ζίτσας θα στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και διοργανώσεις.

Οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της 15ης Λαμπαδηδρομίας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (20/09/2017) με ανοιχτή αιμοληψία από τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, το Σύλλογο Θαλασσαιμικών, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας.

Να σημειωθεί πως η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α.) του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών. Με την πραγματοποίησή της οι διοργανωτές σκοπεύουν να μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Η πορεία της «Φλόγας» ξεκίνησε φέτος στις 12 Αυγούστου από το Ξυλόκαστρο και θα ολοκληρωθεί στο Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας  τη Δευτέρα (25/09/2017).

 

 

Δείτε Επίσης

Ο Πάνος Μπούσαλης την Παρασκευή 20 Απριλίου στο Θυμωμένο πορτραίτο.

   Την Παρασκευή,  20 Απριλίου 2018 και ώρα 21.30  στο Θυμωμένο Πορτραίτο, ο τραγουδοποιός Πάνος ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz