Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τον Αλέξανδρο Μωυσή για το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών  

Ο Δήμος Ιωαννιτών συγχαίρει τον Αλέξανδρο Μωυσή για το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών  

34323869._UY1500_SS1500_Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας, τιμήθηκε ο Αλέξανδρος Μωυσής για το βιβλίο του «Το πανόραμα του Νισήμ Λεβή, 1898-1944: οι στερεοσκοπικές φωτογραφίες και τα ταξίδια ενός Γιαννιώτη γιατρού».

Ένα βιβλίο το οποίο στηρίχτηκε στο αρχειακό υλικό της οικογενείας και κυρίως του πατέρα του Ραφαήλ, και το οποίο αποτελεί μια σπουδαία αναφορά μέσα από φωτογραφίες και κείμενα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Δήμος Ιωαννιτών έχει δωρίσει το συγκεκριμένο βιβλίο σε πολλούς επίσημους επισκέπτες στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων που αναπτύσσει.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017 απονεμήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου στην ετήσια Πανηγυρική Συνεδρία και το έργο του Αλέξανδρου Μωυσή διακρίθηκε στην κατηγορία των «γραμμάτων και τεχνών».

Ο Δήμος Ιωάννινων συγχαίρει τον συγγραφέα για την τιμητική του διάκριση κι αισθάνεται υπερήφανος που ένα βιβλίο με αναφορά στα Γιάννενα βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών.

«Είναι τιμή μας που το βιβλίο του καθηγητή του ΜΙΤ, κ. Αλέξανδρου Μωυσή, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση η οποία αφορά και τα Γιάννενα.

Ως Δημοτική Αρχή είχαμε διακρίνει την ποιότητα και τη σημασία του έργου του κ. Μωυσή και για το λόγο αυτό ο Δήμος συμμετείχε στην επίσημη παρουσίασή του, ενώ έχει επιλεγεί να δίνεται ως αναμνηστικό σε πολλούς επίσημους επισκέπτες του Δήμου μας είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό.

Πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την αξιοποίηση του αρχείου του πατέρα του και τη συγγραφή ενός σπουδαίου βιβλίου που προβάλει τα Γιάννενα με τον καλύτερο τρόπο», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of