Παρασκευή , 17 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό
dav

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

Από το 2008, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 2α Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Για να επιστήσουν την προσοχή των πολιτών, τη νύχτα της 2ας Απριλίου, σε πόλεις σε όλο τον κόσμο (π.χ. Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βουδαπέστη, Σύδνεϋ, Ντουμπάι) πολλά εξέχοντα κτίρια θα φωτίζονται με μπλε χρώμα ως μέρος της πρωτοβουλίας «Light It Up Blue».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην «Light It Up Blue» πρωτοβουλία, φωτίζοντας το βράδυ της Τρίτης, 2 Απριλίου, με μπλε χρώμα τόσο το Δημαρχείο Ιωαννίνων όσο και την Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της ευρύτερης κοινωνίας που θα πραγματοποιηθεί και εφέτος στην χώρα μας.

Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα η πρόεδρος της ενιαίας σχολικής επιτροπής Ιωαννίνων και δημοτική σύμβουλος, Παρασκευή Τσίλη η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

«φωτίζοντας μπλε το Δημαρχείο και τη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη θα ρίξουμε φως στη σκοτεινή πλευρά της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης που βιώνουν τα άτομα με αυτισμό.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ιδιαίτερη ευαισθησία υποστηρίζει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας με αυτισμό σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς».

Φέτος, όπως και πέρσι, στην πρωτοβουλία «Light It Up Blue» θα συμμετέχει και ο Δήμος Ζίτσας φωτίζοντας μπλε το Δημαρχείο στην Ελεούσα καθώς στα όρια του λειτουργεί από το 2001 το Οικοτροφείο, Στέγη Αυτιστικών Ατόμων, «Ελένη Γύρα», φιλοξενώντας 12 ενήλικες με Αυτισμό.

Για την αξία της πρωτοβουλίας και τη σημασία που έχει να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σε θέματα αυτισμού αναφέρθηκαν επίσης η προϊσταμένη της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Βάια Οικονομίδου, η αντιδήμαρχος Ζίτσας, Ιωάννα Γεωργούλη, ο πρόεδρος του τμήματος Ηπείρου της Εταιρίας Αυτιστικών Ατόμων, Χρήστος Θέμος και η επιστημονικά υπεύθυνη της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων Ελένη Γύρα, Μαργαρίτα Γκογκάκη.

Η κ. Οικονομίδου τόνισε πως η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη συμμετέχει για Τρίτη χρονιά στην πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύοντας έτσι και τον κοινωνικό ρόλο της Βιβλιοθήκης.

Η κ. Γεωργούλη στάθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου Ζίτσας για τη στήριξη των ατόμων με αυτισμό, ενώ ο κ. Θέμος και η κ Γκογκάκη ευχαρίστησαν τους δύο Δήμους και την Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη για τη στήριξή τους.

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τον πολιτισμικό πλούτο των Μικρασιατών

Σήμερα Παρασκευή, στις έξι το απόγευμα, ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο που οργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments