Τρίτη , 17 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.: Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.: Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, αφού στην εποχή μας παίζουν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω της μετάδοσης εμπειριών και γνώσεών τους, καθώς και της βοήθειας που δίνουν προς τα παιδιά τους.

Η Ελληνική Κοινωνία έχει βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για την συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μία ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι.

Είναι ανάγκη να γίνει κοινή συνείδηση όλων, ότι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και ενεργό μέρος του κοινωνικού συνόλου. Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση της αυτονομίας, της αξιοπρέπειας  και της ποιότητας ζωής του ηλικιωμένου. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι η κοινωνία τους παραμελεί.

Ο «» του Δήμου Ιωαννιτών, με τις δομές των Κ.Α.Π.Η., των Κ.Η.Φ.Η. και του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τις δράσεις που αναπτύσσει και υιοθετώντας την «Ενεργό γήρανση», θέλει και προσπαθεί να μην αφήσει κανέναν ηλικιωμένο συμπολίτη στην τύχη του και να σταθεί πλάι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και στις ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.»  διοργανώνει για όλα τα ενεργά μέλη των Κ.Α.Π.Η. εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ στο CEZARIA Events & Hospitality Hall.

Δείτε Επίσης

Β.Νικολαΐδου -Κυριανίδου-Δεν είναι δυνατόν το Πανεπιστήμιο Αθηνών να εξακολουθεί  να τιμά τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  “Το σκεπτικό  μου νομίζω είναι αυτονόητο.Έγινε εισβολή σε μια ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments