Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Ακυρώσαμε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Ακυρώσαμε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωσή του για τα χθεσινά γεγονότα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

«ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων και των σωματείων της πόλης μας, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στη Δόμπολη. Χαιρετίζει τη συμβολική κινητοποίηση έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική και μαχητική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ να τρομοκρατήσει το λαό, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.

Σκύλιασε το αστικό κράτος και ο μηχανισμός καταστολής όταν η προσπάθεια τους να αποτρέψουν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο χώρο του Μνημείου στη Δόμπολη έπεσε στο κενό. Βροντοφωνάξαμε ξανά τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα “ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α., ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία”. Η υπόσχεση και η απόφαση μας ότι θα τιμήσουμε τα επίκαιρα συνθήματα τηρήθηκε στο έπακρο.

Η αποφασιστική στάση των σωματείων και ιδιαίτερα του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων ενόχλησε το κράτος των εργοδοτών και τις δυνάμεις καταστολής που χτύπησαν τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των σωματείων με στόχο να τη διαλύσουν. Αντίθετα με τα πρωινά μέτρα της αστυνομίας που ήταν ανύπαρκτα και δεν γίνονταν κανένας έλεγχος, το απόγευμα η αστυνομία οργίασε στους ελέγχους και την καταστολή.

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής που έστειλε 3 εργαζόμενους στο νοσοκομείο και προσήγαγε δεκάδες συναδέλφους, ακόμα και μια ανήλικη μαθήτρια.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης έπεσε στο  κενό. Έγινε κατάθεση στεφάνων και συγκέντρωση. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και οι φοιτητικοί σύλλογοι (Φυσικού, Ι/Α, ΠΤΝ, ΒΕΤ, Ιατρικής) με όλα τα μέτρα προστασίας, (αποστάσεις – μάσκες) διαδήλωσαν απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα, ότι η απαγόρευση έγινε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αντί να θωρακίσουν τα νοσοκομεία, να πάρουν μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στοιβάχτηκαν χιλιάδες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα για να ξυλοφορτώσουν εργαζόμενους, να τους στοιβάξουν σε κελιά ελάχιστων τετραγωνικών.

Καταγγέλλουμε και καλούμε την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων  να μην συγκαλύψει τον αυτοαποκαλούμενο Χρυσαυγίτη, εγκληματία – ναζί  αστυνομικό που απειλούσε τους προσαχθέντες εργάτες.

Το όργιο καταστολής δεν σταμάτησε μόνο στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε  τις συλλήψεις των 23 φοιτητών και απαιτούμε άμεσα να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους έκαναν κουρελόχαρτο την απόφαση της κυβέρνησης. Οι οργανωμένοι αγώνες και τα συνδικάτα δεν μπαίνουν στο γύψο. Ο στόχος τους να επιβάλλουν τις ανατροπές του αιώνα εν μέσω πανδημίας, με επιβολή σιγής νεκροταφείου, δεν θα περάσει.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με το μαστίγιο θα τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., το λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί την προστασία της υγείας της ζωής και των δικαιωμάτων του.

Οργανώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Πανεργατική – Πανελλαδική

Απεργία στις 26 Νοέμβρη.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...