Τρίτη , 10 Μαΐου 2022
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Ο Μικρός Πρίγκιπας» από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ

Ο Μικρός Πρίγκιπας» από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ

–Από Χάρης Δάφλος–

Τον «Μικρό Πρίγκιπα» του AntoinedeSaint- Exupery, παρουσιάζουν οι μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ, στο πλαίσιο της 17ης Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων, που κάθε χρόνο διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων.

Η παράσταση των μαθητών του Θεατρικού Εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 19.30, στο Θέατρο «Καμπέρειο», με ελεύθερη είσοδο.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, είναι ένα έργο που περιλαμβάνεται πλέον στα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Είναι γραμμένο το 1940 στην Αμερική, όπου είχε καταφύγει ο γάλλος συγγραφέας, AntoinedeSaint- Exupery, λόγω του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι που αφηγείται το ταξίδι ενός μικρού και εύθραυστου ξανθού πρίγκιπα από διαφορετικό πλανήτη, που σαν άλλος Οδυσσέας ξεκινάει μια πορεία «γεμάτη γνώσεις». Ο μικρός Πρίγκιπας μεταμορφώνεται σε ένα μικρό Άνθρωπο για να μάθει τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις ανθρώπινες αδυναμίες πριν γυρίσει στο αγγελικό σύμπαν απ’ όπου ήρθε.

Χορογραφία και Επιμέλεια Κίνησης: Φωτεινή Τσιτσιγιάννη.

Μουσική και Σύνθεση Τραγουδιών: Αντώνης Καρασταμάτης.

Διασκευή και Σκηνοθεσία: Αγαθή Τέλη.

Φωτογραφίες: Κατερίνα Κούρου, Άγγελος Σακκάς.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Αλέξανδρος Βακαλόπουλος, Έλενα Βράνου, Σπύρος Γόγολος, Γιώργος Εγγλέζος, Μάρσι Εγγλέζου, Ανδριάνα Θεμελή, ΕλεονώραΘεμελή, Μαριτίνα Ιωάννου, Αμαλία Λιάπη, Διονύσης Μαμώλης, Λένια Μιχαηλίδη, Σπυριδούλα Μουστακλή, Ελένη Μπρίκου, ΈλιαΤάτση, ΜαριλέναΤζαρτζούλη, ΓαρυφαλιάΤσεντσερή, Κωνσταντίνος Χαρίσης, Μάξιμος Χατζόπουλος.

 

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Έκκληση για καθαρισμούς οικοπέδων και ιδιωτικών υπαίθριων χώρων

Έκκληση προς όλους τους πολίτες ώστε να προβούν άμεσα στον καθαρισμό οικοπέδων κι άλλων ιδιωτικών ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments