Παρασκευή , 23 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών ασκεί την κοινωνική του πολιτική μέσα από τις δομές του. Μία από αυτές είναι και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει σαν στόχο την οργανωμένη και συστηματική φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερη σημασία και απαραίτητο για την διατήρηση της ποιότητας ζωής αλλά και την προαγωγή της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων.

Ο σκοπός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι:

  • η βελτίωση του τρόπου ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ) ή ακόμα και με άλλα προβλήματα υγείας.
  • η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης στο οικείο τους περιβάλλον.
  • η παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνεται σε ηλικιωμένους που είναι άνω των 65 ετών με ή χωρίς αναπηρία, σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και σε μοναχικούς ηλικιωμένους.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του προγράμματος είναι η συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, μικρό – αγορές, πληρωμές λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες. Μέσω του προγράμματος εξασφαλίζεται η στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, το ιατρικό προσωπικό, τα νοσοκομεία αλλά και άλλες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και ειδικούς επιστήμονες όπως κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και οικιακούς βοηθούς.

Στον Δήμο μας λειτουργούν 6 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο  Σπίτι»

  • Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων (τηλ. επικοινωνίας: 2651054401)
  • Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας (τηλ. επικοινωνίας: 2651002811)
  • Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου (τηλ. επικοινωνίας: 265191105)
  • Δημοτική Ενότητα Περάματος (τηλ. επικοινωνίας: 2651360722)
  • Δημοτική Ενότητα Ανατολής με δύο παραρτήματα (τηλ. επικοινωνίας: 2651066110)

Δείτε Επίσης

Ι.Γρυσπολάκης – Οι αβελτηρίες στο εκπαιδευτικό σύστημα.Η σημασία της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το 2010.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Κατ’ αρχάς να σας πω ότι στις 38 χώρες του ΟΟΣΑ , ο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of