Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Χρέος της κυβέρνησης να προκύψει μια πατριωτική στρατηγική έναντι της Τουρκίας – Τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Βίτσας

Χρέος της κυβέρνησης να προκύψει μια πατριωτική στρατηγική έναντι της Τουρκίας – Τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Βίτσας

Από: Χάρης Δάφλος–

Χρέος της κυβέρνησης είναι να συγκαλέσει άμεσα το Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να προκύψει μια πατριωτική στρατηγική έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” (Χάρης Δάφλος).

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι πρόθεση του Ερντογάν είναι να γίνει η Τουρκία μια περιφερειακή υπερδύναμη, να ελέγξει τους ενεργειακούς πόρους και να προωθήσει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Η κατάσταση είπε στη συνέχεια είναι επικίνδυνη και δύσκολη και η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε έναν επικοινωνιακό αχταρμά ενώ η παραίτηση του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Διακόπουλου αποδεικνύει πως η κυβέρνηση είπε ψέματα για τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.

Ο μόνος λόγος κατέληξε ο κ. Βίτσας να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ και όχι να συρθούμε σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...