Παρασκευή , 25 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Χρέος της κυβέρνησης να προκύψει μια πατριωτική στρατηγική έναντι της Τουρκίας – Τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Βίτσας

Χρέος της κυβέρνησης να προκύψει μια πατριωτική στρατηγική έναντι της Τουρκίας – Τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Βίτσας

Από: Χάρης Δάφλος–

Χρέος της κυβέρνησης είναι να συγκαλέσει άμεσα το Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να προκύψει μια πατριωτική στρατηγική έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” (Χάρης Δάφλος).

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι πρόθεση του Ερντογάν είναι να γίνει η Τουρκία μια περιφερειακή υπερδύναμη, να ελέγξει τους ενεργειακούς πόρους και να προωθήσει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Η κατάσταση είπε στη συνέχεια είναι επικίνδυνη και δύσκολη και η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε έναν επικοινωνιακό αχταρμά ενώ η παραίτηση του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Διακόπουλου αποδεικνύει πως η κυβέρνηση είπε ψέματα για τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού πλοίου.

Ο μόνος λόγος κατέληξε ο κ. Βίτσας να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ και όχι να συρθούμε σε διάλογο εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Οι παρεμβάσεις του Θωμά Μπέγκα στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Το τελευταίο αντίο στον Φίλιππο Τσουμάνη και από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου απηύθυνε ο ...