Τρίτη , 27 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ελλάδα / Παναγιώτης Νικολόπουλος(ΟΕΝΓΕ) : « Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία μας, εάν δεν σταματήσουμε τώρα τη… μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό…».

Παναγιώτης Νικολόπουλος(ΟΕΝΓΕ) : « Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία μας, εάν δεν σταματήσουμε τώρα τη… μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό…».

hospitalΤο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών Παναγιώτης Νικολόπουλος μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη (Στα σημεία των καιρών)σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τις κινητοποιήσεις, τόνισε πως Η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας. Ενώ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και η Ομοσπονδία κηρύσσει στάση εργασίας στα Νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας από τις 11 πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, διεκδικώντας τη θετική έκβαση της προσφυγής μας, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων. Τα αιτήματα που προβάλλει ως απαιτητά είναι βασικά η οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ. Την ίδια ώρα, “η ΟΕΝΓΕ θεωρεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ως μοναδική εργασιακή σχέση των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας”.
Αναλυτικά τα αιτήματα έχουν ως εξής:
– Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.
-Διαμόρφωση ΑΜΕΣΑ χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.
-Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.
Ακούστε τη συνέντευξη…

Δείτε Επίσης

Εκδήλωση μνήμης στο Σιστρούνι

Tο πρωί της Κυριακής, ο Δήμος Δωδώνης, η Κοινότητα Σιστρουνίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «οι ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of