Δευτέρα , 28 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Ν. Κωνσταντινίδη με τίτλο “Ηπειρωτικά Μελετήματα. Ζητήματα από την Πνευματική Ζωή στη Μεσαιωνική Ήπειρο”

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Ν. Κωνσταντινίδη με τίτλο “Ηπειρωτικά Μελετήματα. Ζητήματα από την Πνευματική Ζωή στη Μεσαιωνική Ήπειρο”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου “Ηπειρωτικά Μελετήματα. Ζητήματα από την Πνευματική Ζωή στη Μεσαιωνική Ήπειρο”, του κ. Κώστα Ν. Κωνσταντινίδη, Ομότιμου Καθηγητή Βυζαντινής ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. H βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, ώρα 12:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κα Αλκμήνη Σταυρίδου – Ζαφράκα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρήστος Σταυράκος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κ. Ηλίας Γιαρένης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Αικατερίνη Λιάμπη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα χαιρετίσει ο κ. Ναπολέων Μάργαρης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή.

Το βιβλίο που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και καλύπτει ένα επιστημονικό κενό για την Μεσαιωνική Ήπειρο, πραγματεύεται την πνευματική ζωή του “κράτους της Ηπείρου”, γνωστότερου και ως “Δεσποτάτου της Ηπείρου”, μέσα από οκτώ (8) κείμενα, τα οποία σε μία πρώτη μορφή δημοσιεύτηκαν σε πρακτικά συνεδρίων, τιμητικούς τόμους, καταλόγους εκθέσεων, καθώς και μέσα από τον Πανηγυρικό λόγο στα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων του 2004.

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments