Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών Ιωαννίνων: Όλοι την πορεία της Πρωτομαγιάς

Επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών Ιωαννίνων: Όλοι την πορεία της Πρωτομαγιάς

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής αγώνα σχολικών καθαριστριών Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς αγώνες, τις κατακτήσεις με αίμα στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα σύμβολο του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει πως η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, μπροστά στις εκλογές, θα κάνουν προσπάθεια να παγιδέψουν τους εργαζόμενους, να φέρουν τη δυσαρέσκειά στα μέτρα τους! Με νέα ψέματα και αυταπάτες θα προσπαθήσουν να βάλουν τα λαϊκά στρώματα στη λογική του τάχα “μικρότερου κακού”.

Συναδέλφισσα,

Μην αποδεχτείς μεγάλα λόγια που θα υπόσχονται ξανά προστασία των φτωχών και των αδυνάτων, που θα προσπαθούν να πείσουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι “δίκαιη” και “βιώσιμη”. Προσπέρασε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, των ψίχουλων και της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Με αυτό το σκεπτικό και η πλειοψηφία του Σωματείου μας προσπάθησε να μετατρέψει την πρόσφατη Γενική Συνέλευση σε προεκλογική φιέστα τόσο της κυβέρνησης όσο και της δημοτικής αρχής,  δίνοντας υποσχέσεις μπροστά στις εκλογές. Δια στόματος προέδρου, ακούσαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση των καθαριστριών που είναι κοντά στην συνταξιοδότηση, ότι ο υπουργός θα μας δώσει αύξηση 10% στους μισθούς κι ότι επιτέλους τη Μ. Τετάρτη θα ψηφιστεί στη Βουλή η επαναφορά του Βαρέου Ανθυγιεινού Ενσήμου. Μέχρι  και  το επίδομα ανεργίας για τους καλοκαιρινούς μήνες, ‘έφτασε να μας πει ότι το χρωστάμε στην Αντιδήμαρχο Παιδείας!

Φυσικά έχουμε ήδη υπογράψει συμβάσεις που για τα επόμενα 2 χρόνια καθηλώνουν το μισθό μας στο ίδιο απαράδεκτο επίπεδο, η Μ. Τετάρτη πέρασε και το ένσημο συνεχίζει να αγνοείται και βέβαια αναμένουμε το πόρισμα της επιτροπής για το ανθυγιεινό που θα μειώσει κατά 32% τους ήδη δικαιούχους.

Η συγκεκριμένη πλειοψηφία ξεκάθαρα στέκεται δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό. Δίπλα στη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, στην ομάδα Καραγεωργόπουλου στην ΟΙΥΕ, που προσπαθεί  όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα μεγαλοδιευθυντές  και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία. Βέβαια, όταν συμφέρει την εργοδοσία, η συγκεκριμένη πλειοψηφία φτάνει και στο αντίθετο άκρο, να βαφτίσει δηλαδή τις καθαρίστριες των 300 ευρώ εργολάβους,  για να δικαιολογήσει την απεργοσπασία και το τσάκισμα στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων. Τι καλύτερο για τις δημοτικές αρχές από τέτοιους συνδικαλιστές;

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ!

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των καθαριστριών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων κι όχι αυτές που παρουσιάζει η εργοδοσία. Αυξήσεις στους μισθούς μας που να ανταποκρίνονται στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας

Υπογραφή Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο με κατοχύρωση του 32ωρου, αναρρωτικών αδειών, αδειών μητρότητας, ανατροφής τέκνων κλπ . Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας. Γιατρού Εργασίας-Τεχνικού Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά .

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη.

Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

10:00 πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments