Πέμπτη , 13 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσιάζεται το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Άσπονδοι Αδελφοί: Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι»

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Άσπονδοι Αδελφοί: Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι»

Την παρουσίαση του βιβλίου «Άσπονδοι Αδελφοί: Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι» του Σταύρου Ζουμπουλάκη, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 20,30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», προανήγγειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ, και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κα. Ελένη Ακονίδου.

Ο Δήμαρχος κ. Ελισάφ μίλησε για τον συγγραφέα και τη σημασία της έκδοσης σε μια εποχή που οι εντάσεις και οι θρησκευτικοί πόλεμοι συνεχίζονται και που το βιβλίο προσπαθεί και επιτυγχάνει να δημιουργήσει ένα γενικότερο πλαίσιο κατανόησης των αιτιών της μισαλλοδοξίας με παραδείγματα από την Ιστορία ανά τους αιώνες. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στους ομιλητές της εκδήλωσης, τον Θεοδόσιο Μαρτζούχο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πρεβέζης, το δημοσιογράφο και συγγραφέα Θανάση Γιαλκέτση καθώς και την παρουσία ως ομιλητή και του συγγραφέα του βιβλίου Σταύρου Ζουμπουλάκη.

Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα Ελένη Ακονίδου αναφέρθηκε πιο εκτεταμένα στα περιεχόμενα του βιβλίου τονίζοντας την άποψη του συγγραφέα για πιο δημοκρατικά και ουδετερόθρησκα κράτη, τα οποία θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια και την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκευμάτων στο εσωτερικό τους.

 

Δείτε Επίσης

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των μετακινήσεων και το ωράριο κυκλοφορίας

Απελευθέρωση μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου από νομό σε νομό και περιφέρεια σε περιφέρεια αποφάσισε ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of