Παρασκευή , 29 Μαΐου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Πιλοτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις αρχές του νέου έτους

Πιλοτικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις αρχές του νέου έτους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων με τη νέα της σύνθεση υπό την προεδρία του Αντιδήμαρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου.

Η Επιτροπή έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα και όλα τα μέλη της τόνισαν την ανάγκη της συνεργασίας ώστε να εμπεδωθεί μία διαφορετική κουλτούρα, ειδικά στο κέντρο της πόλης όπου καταγράφεται και το εντονότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής κατατέθηκαν οι βασικοί άξονες της πρότασής της για μία σειρά αλλαγών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες ώστε να ανοίξει ο διάλογος και στην επόμενη συνεδρίαση να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Σκοπός είναι οι αποφάσεις αυτές να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους.

Βασικός άξονας της πρότασης είναι να υπάρξει διαχωρισμός των ρευμάτων κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Λεωφόρος Δωδώνης και η 28ης Οκτωβρίου, καθώς και συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Παρόμοιες ρυθμίσεις θα γίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη και την Πυρσινέλλα με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων από το διπλοπαρκάρισμα.

Οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν θα εφαρμοστούν πιλοτικά με σκοπό, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, να εμπεδωθεί σταδιακά μία διαφορετική νοοτροπία και να περιοριστεί το παράνομο παρκάρισμα και το διπλοπαρκάρισμα. 

Δείτε Επίσης

Γ.Ζάψας-Κίνημα και Επιτροπή διεκδίκησης για την “Σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Πρόταση για την συγκρότηση ενός κινήματος πολιτών για την “Σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου” ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of