Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / “Ποδηλατοβόλτα” στη διαδρομή του 13ου Γύρου Λίμνης

“Ποδηλατοβόλτα” στη διαδρομή του 13ου Γύρου Λίμνης

Η Εβδομάδα Λίμνης ολοκληρώνεται, όπως και πέρυσι, με… ορθοπεταλίες. Για δεύτερη χρονιά, ο Α.Ο. Ποσειδών και η ΑΜΚΕ Limni οργανώνουν μια ποδηλατοβόλτα 30 χλμ. στη διαδρομή του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μαβίλη.

Στόχος να γνωρίσουν τη διαδρομή ποδηλατώντας όσοι επιλέξουν να την τρέξουν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, αλλά και να απολαύσουν οι Γιαννιώτες και οι επισκέπτες μια βόλτα στην παραλίμνια διαδρομή, περνώντας από τους οικισμούς του Περάματος, της Αμφιθέας και των Λογγάδων, για να συνεχίσουν στον παραλίμνιο πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο, στην Ακτή Μιαούλη και γύρω από το Κάστρο.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας» θα πραγματοποιηθεί -καιρού επιτρέποντος- την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Στη ποδηλατοβόλτα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από 15- 108 ετών (για τους ανηλίκους χρειάζεται συνοδεία ενηλίκων). Τον ρυθμό της ποδηλατόβολτας θα δίνουν οι πιο αργοί ποδηλάτες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η συμμετοχή γίνεται με προσωπική ευθύνη, λαμβάνοντας ο καθένας μέτρα ασφαλείας, όπως η χρήση κράνους και η πρόβλεψη για φώτα όταν αρχίσει να σουρουπώνει.
Οι ποδηλάτες θα πρέπει να προσπαθούν να πηγαίνουν ένας πίσω από τον άλλο χωρίς να δημιουργούνται κενά στο γκρουπ, ενώ θα πρέπει να αφήνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη, εκτός κι αν πρόκειται για δρόμο με μόνο μία λωρίδα. Ο ρυθμός της διαδρομής κυμαίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων, καθώς δεν πρόκειται για αγώνα, αλλά για μια βόλτα, που όλοι πρέπει να ευχαριστηθούν. Τέλος, ένας έλεγχος στο ποδήλατο και καλή διάθεση είναι τα απαραίτητα εφόδια για τη συμμετοχή.

 

 

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of