Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Ζίτσας με την Υφυπουργό Τουρισμού για το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Ζίτσας με την Υφυπουργό Τουρισμού για το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου

Θετικά ανταποκρίθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, στην πρόσκληση του Δημάρχου Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκου, να εγκαινιάσει στις αρχές καλοκαιριού το εκθετήριο οίνου στην κοινότητα Ζίτσας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/03/2021), με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Ζίτσας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η Υφυπουργός Τουρισμού αντάλλαξε απόψεις τόσο με τον Δήμαρχο Ζίτσας, όσο και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καταστεί ο Δήμος Ζίτσας νέος τουριστικός προορισμός στην Ήπειρο. Ενημερώθηκε επίσης αναλυτικά για τους άξονες και τις προτεραιότητες, που θέτει το εγκεκριμένο από τον ΕΟΤ πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως αυτό της περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου «Βασιλεύς Πύρρος» και της αεροπορικής διασύνδεσής του με πτήσεις από χώρες του εξωτερικού και ειδικότερα χώρες της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος – Ισραήλ).

Η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σχεδιασμό του Δήμου Ζίτσας να αναδείξει το ιστορικό «μονοπάτι του αλατιού», με στόχο την ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας πως το Υπουργείο μπορεί να συνδράμει, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το εγχείρημα είναι δύσκολο λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Είναι, όμως, ένα πρώτο σημαντικό και οργανωμένο βήμα, το οποίο έρχεται να εδραιώσει και να ενισχύσει τις δράσεις των προηγούμενων ετών στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού», ανέφερε ο Μιχάλης Πλιάκος και ευχαρίστησε την Υφυπουργό Τουρισμού για την επικοινωνία και το άμεσο ενδιαφέρον της, καλώντας την να εγκαινιάσει το εκθετήριο οίνου, που κατασκευάζεται στην Κοινότητα Ζίτσας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Interreg”.

Από την πλευρά της η κα Σοφία Ζαχαράκη χαρακτήρισε «εμπεριστατωμένο και πλήρως τεκμηριωμένο το πλάνο τουριστικής προβολής του Δήμου Ζίτσας» και έκανε αποδεκτή την πρόσκληση του κ. Πλιάκου.

«Χτίζουμε τον επόμενο τουριστικό προορισμό στην Ήπειρο και επιδιώκουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες, κυρίως από αστικές περιοχές της χώρας, που επιζητούν την επαφή με τη φύση, την πνευματικότητα και την παραδοσιακή γαστρονομία», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεώργιος Ράδος.

Ακολούθως, παρουσίασε επιγραμματικά τις θεματικές ενότητες του πλάνου τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, οι οποίες αποτελούν και τα προτεινόμενα «τουριστικά μονοπάτια της Ζίτσας», που είναι τα εξής: 

  1. Θρησκευτικός – Προσκυνηματικός τουρισμός (το «θρησκευτικό μονοπάτι»)

2. Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες (το «μονοπάτι της ευεξίας»). 

3. Οινοτουρισμός – Γαστρονομικός τουρισμός (το «μονοπάτι του κρασιού»)

4. Πολιτισμικός – Πολιτιστικός – Ιστορικός τουρισμός 

Τέλος, στους βασικούς άξονες της τουριστικής προβολής περιλαμβάνονται δράσεις, όπως: διαφημιστικές καταχωρίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, δημιουργία προωθητικού υλικού, παραγωγή φωτογραφικού υλικού και προωθητικών spots και διοργάνωση press/fam trips.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...