Δευτέρα , 14 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ποια είναι τα κριτήρια ώστε τα ΓΙΑΝΝΙΝΑ να γίνουν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021;;

Ποια είναι τα κριτήρια ώστε τα ΓΙΑΝΝΙΝΑ να γίνουν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021;;

Την απόφαση να καταθέσουν τα Ιωάννινα υποψηφιότητα για την απόκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», έλαβε κατά ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση 9/4/2015. Οι πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο είναι τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Ρόδος, η Σύρος και η Σάμος.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια για την απόκτηση του τίτλου;;

Κριτήρια

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή της πόλης που θα αναλάβει τον τίτλο και συνεπώς θα καταρτίσει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για όλο το συγκεκριμένο έτος, ενσωματώνονται σε δύο μεγάλες ομάδες που είναι Α) Η Ευρωπαϊκή Διάσταση και Β) η Πόλη και οι Πολίτες.

Α) Η Ευρωπαϊκή Διάσταση. Όσον αφορά το πρώτο κριτήριο, όλος ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων του έτους θα πρέπει α) να ενισχύει τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων, καλλιτεχνών και πόλεων σε όλους τους τομείς, β) να αναδεικνύει τον πλούτο της πολυμορφίας στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, γ) να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει τις κοινές πτυχές των Ευρωπαϊκών Πολιτισμών.

Β) Όσον αφορά την ομάδα «Πόλη και Πολίτες», ο σχεδιασμός θα πρέπει α) να ενισχύει τη συμμετοχή των πολιτών που ζουν στην πόλη και τα περίχωρά της και να έλκει το ενδιαφέρον τους αλλά και το ενδιαφέρον πολιτών από το εξωτερικό, β) να είναι βιώσιμος και να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μακροπρόθεσμης πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης της πόλης.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ

Πηγή by [author_name]

Δείτε Επίσης

Θετικές γνώμοδοτήσεις από την ΕΥΔ Ηπείρου για το Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης και τον εργαστηριακό εξοπλισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τη θετική της γνώμη για το σχέδιο σύμβασης του έργου «Μέτρα ανάσχεσης κατολισθητικών φαινομένων» στο ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of