Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Δήμο Δωδώνης  

Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Δήμο Δωδώνης  

ANTOXORI1ANTOXORI2ANTOXORI3ANTOXORI4

 

Νέα προβλήματα στο Δήμο Δωδώνης, προκάλεσε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την περιοχή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο, το οποίο υπέστη ζημιές, αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες στην τοπική κοινότητα Ανθοχωρίου, εξ αιτίας ανεμοστρόβιλου.

Δυστυχώς στο Δήμο Δωδώνης τα προβλήματα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε δεκάδες άλλα που προέκυψαν κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Οι λύσεις που δόθηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν προσωρινό χαρακτήρα κι αυτό έγινε αποκλειστικά με ίδια μέσα.

Παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από τα αρμόδια υπουργεία, μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως συνδρομή από το κεντρικό κράτος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν σε αναλυτική καταγραφή των ζημιών, ενώ ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης σε δήλωσή του ανέφερε πως “οι ζημιές από την τελευταία θεομηνία είχαν ως αποτέλεσμα να στραφούν και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας στο Δήμο Δωδώνης. Θεωρούμε όμως πως έχει ελάχιστη αξία η  απαρρίθμηση των ζημιών και των προβλημάτων και η μεταφορά εικόνων στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Αξία έχει να αποφασίσει το κεντρικό κράτος και να δώσει λύσεις. Και οι λύσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο με μία γενναία χρηματοδότηση. Ο Δήμος Δωδώνης έχει απευθυνθεί επανηλλειμμένα στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας οικονομική ενίσχυση ή την αποκατάσταση των ζημιών από το ίδιο το κράτος”.

 Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη Παρασκευή και με αφορμή την έγκριση από την Ευρωπαική Επιτροπή κονδυλίου για την ενίσχυση της χώρας μας προκειμένου να γίνει αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του χειμώνα, ο Δήμος Δωδώνης, απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών με πλήρη κι αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

  

– Οι φωτογραφίες είναι του μηχανικού του Δήμου Δωδώνης Χάρη Ρουσόπουλου, από το Ανθοχώρι, όπου προκλήθηκαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο.

 

 

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x