Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το αποτύπωμα της κακοκαιρίας στο δήμο Β.Τζουμέρκων

Το αποτύπωμα της κακοκαιρίας στο δήμο Β.Τζουμέρκων

DSCF8750DSCF8758DSCF8783DSCF8792

Έντονο άφησε το αποτύπωμά του στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κατσανοχωρίων, ενώ ζημιές υπάρχουν και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Επίσης, προβλήματα καταγράφονται και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων και καταπτώσεων.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ιωάννη Σεντελέ, αντιδημάρχους, τοπικούς εκπροσώπους και τεχνικούς επισκέφθηκε την περιοχή των Κατσανοχωρίων. Επίσης άλλα κλιμάκια του Δήμου πραγματοποιούν αυτοψία σε άλλες περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων, και καταγράφουν αναλυτικά τις ζημιές, οι οποίες με μια πρώτη εκτίμηση είναι σημαντικές ιδιαίτερα σε ιδιωτικές περιουσίες, καθώς υπήρξε υπερχείλιση χειμάρρων και αδυναμία απορρόφησης της μεγάλης ποσότητας νερού.

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων θα απευθυνθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ζητώντας τη συνδρομή της όπου κρίνεται αναγκαίο, ενώ θα ζητήσει και χρηματοδότηση τόσο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όσο και για να υπάρξουν οι αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις που θα θωρακίσουν την περιοχή από ανάλογα φαινόμενα μελλοντικά.

«Δυστυχώς, η περιοχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και ειδικά η Δημοτική Ενότητα Κατσανοχωρίων επλήγη με σφοδρότητα. Από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει άμεση επούλωση των πληγών, ωστόσο αυτό που είναι σημαντικό, είναι να υπάρξει προγραμματισμός και χρηματοδότηση έργων από την Περιφέρεια και το κράτος ώστε να μη γινόμαστε μάρτυρες ανάλογων καταστάσεων σε κάθε κύμα κακοκαιρίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments