Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / “Πρόσκληση” από τον Ν.Μπούκα (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος) για την συμμετοχή στον 3ο διαγωνισμό φωτογράφισης πουλιών

“Πρόσκληση” από τον Ν.Μπούκα (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος) για την συμμετοχή στον 3ο διαγωνισμό φωτογράφισης πουλιών

Από:Γιώργος Γκόντζος ([email protected])— Τις ευρύτερες διαστάσεις ενός ενδιαφέροντος εγχειρήματος, του 3ου αγώνα φωτογράφισης πουλιών , ανέδειξε ο Νίκος Μπούκας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, σε συνέντευξή του (ΕΔΩ)στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Αναφέρθηκε στην δυνατότητα γνωριμίας με την φύση , με τα πουλιά της περιοχής, και στην ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικής συνείδησης .Παράλληλα μίλησε για είδη πουλιών της περιοχής αλλά και τις αιτίες που μερικά από αυτά απειλούνται με κύριο παράγοντα την καταστροφή του ενδιαιτήματος εντός του οποίου ζουν και αναπαράγονται.
Ο 3ος αγώνας φωτογράφισης πουλιών στα Ιωάννινα ξεκινά και πάλι, στην καλύτερη εποχή για τα πουλιά, την Άνοιξη. Διοργανωτές είναι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, η Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας Ιωαννίνων ‘’Φωτόραση’’ και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Αν διαθέτετε μια φωτογραφική μηχανή και όρεξη για αναζήτηση στην φύση, είναι μια ιδανική ευκαιρία για μια ξεχωριστή ημέρα στην φύση των Ιωαννίνων. Στόχος είναι να φωτογραφηθούν από τις συμμετέχουσες ομάδες τα περισσότερα είδη πουλιών και να συγκεντρωθούν οι περισσότεροι βαθμοί.

Για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας θα είναι διήμερος, με διάρκεια από τις 14 Απριλίου 2018 στις 07:00 το πρωί έως τις 15 Απριλίου 2018 στις 15:00 το μεσημέρι.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο e-mail: [email protected] ή μέσω της ομάδας στο facebook (ΕΔΩ)  ή τηλεφωνικά στο 694 151 6001 με τον Νίκο Μπούκα.

Με σκοπό να βοηθηθούν και οι πιο άπειροι διαγωνιζόμενοι υπάρχει διαθέσιμος διαδικτυακά ένας σύντομος οδηγός αναγνώρισης των πιο κοινών ειδών πουλιών του λεκανοπεδίου, τον οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ:
Περισσότερες πληροφορίες με τους κανόνες του αγώνα, τα όρια περιοχής δράσης, την λίστα βαθμολόγησης των ειδών και συμβουλές για καλύτερο αποτέλεσμα θα βρείτε στον ιστότοπο: https://www.ecoioannina.gr/3rd-photo-bird-race-ioannina

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments