Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολή-Ημερίδα «Περίπατοι» Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη  

Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολή-Ημερίδα «Περίπατοι» Δράσεις αφιερωμένες στο έτος Αριστοτέλη  

afisaΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, με αφορμή τον εορτασμό του 2016 ως έτους Αριστοτέλη και με πρόθεση την ενεργό και συνεχή  αλληλεπίδραση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του με την τοπική κοινωνία, διοργανώνει μια σειρά διαθεματικών δράσεων, οι οποίες επιχειρούν να φέρουν το ευρύ κοινό της πόλης σε επαφή με το μνημειώδες έργο του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, που επιχειρεί να ερμηνεύσει κάθε πλευρά της πραγματικότητας.

Η ημερίδα “Περίπατοι” θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, από τις 18.00 ως τις 21.00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής”, στα Παλιά Σφαγεία.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:

Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, δρ Αστρονομίας, Ι.Α.Α.Δ.Ε. Τ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, “Κοσμολογία και Αστρονομία στο έργο του Αριστοτέλη”.

Άννα Μπουκουβάλα, δρ Φιλοσοφίας, Π.Γ.Ζ.Σ.Ι., “Πειθώ και πάθη στη φιλοσοφία του Αριστοτέλη”.

Κωνσταντίνα Μαλάμου, Msc Χημείας, Π.Γ.Ζ.Σ.Ι., “Περί γενέσεως και φθοράς: Χημικές διαδρομές, στα χνάρια του Αριστοτέλη”.

Μιχάλης Οικονομίδης, Γλύπτης, τέως Σύμβουλος Εικαστικών, “Εικαστικοί περίπατοι με τον Αριστοτέλη”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Σ.Σούρλας–Πτυχές κακοποιητικής συμπεριφοράς απέναντι σε παιδιά.Ο ψυχίατρος σχολιάζει ανάρτηση του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη

  Από:Γιώργος Γκόντζος ([email protected])—-  Απόψεις  για θέματα που αφορούν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, προσεγγίσεις ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments