Παρασκευή , 21 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Τεχνολογία / Πρώτο tweet για τον Ερντογάν

Πρώτο tweet για τον Ερντογάν


O ισλαμοσυντηρητικός επικεφαλής του τουρκικού κράτους πείστηκε τελικά για την χρησιμότητα των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Γνωστός για τους λίβελους που εξαπολύει εναντίον του Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε…

 

το πρώτο του μήνυμα 140 χαρακτήρων, με θέμα το κάπνισμα.

«Αποδείξτε τη βούλησή σας εναντίον αυτού του δηλητηρίου και #μην υποκύπτετε στο τσιγάρο, ΡΤΕ» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο πρόεδρος με αφορμή την εθνική ημέρα κατά του καπνίσματος στην Τουρκία.

Το tweet αναρτήθηκε σε έναν λογαριασμό (RT_Erdogan) τον οποίο μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν οι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως τον οποίον ελέγχουν πλέον οι συνεργάτες του προέδρου ως επίσημο λογαριασμό του Τούρκου πρόεδρο.

«Ο λογαριασμός του έχει μόλις ανοίξει. Πρόκειται για τον προσωπικό λογαριασμό της εξοχότητας του. Τα tweet που εκείνος συντάσσει τα υπογράφει ο ίδιος, ΡΤΕ. Τα μηνύματα που συντάσσονται από την ομάδα του δημοσιεύονται χωρίς υπογραφή» εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου, ο Μουτζαχίτ Κιουτσουκγιλμάζ, στο κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τα προεδρικά «τιτιβίσματα» προκάλεσαν σύγχυση στους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν συνηθίσει τον πρόεδρο να καταφέρεται εναντίον του Διαδικτύου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δεν εξήγησε τους λόγους που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να «δραστηριοποιηθεί» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μπαράζ αιτημάτων για απόσυρση περιεχομένου

Η τουρκική κυβέρνηση κατέθεσε 5 φορές περισσότερα αιτήματα «απόσυρσης περιεχομένου» από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, καταδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Twitter.

Τα στοιχεία αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ενδέχεται να αναζωπυρώσουν τους φόβους περί καταστολής της ελευθερίας δημοσίευσης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην χώρα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αποφασισμένος να εξαλείψει ο,τιδήποτε θεωρεί ότι αποτελεί παράνομη διαδικτυακή δραστηριότητα.

Η έκθεση του Twitter επισημαίνει ότι η Τουρκία υπέβαλε 477 αιτήματα απόσυρσης περιεχομένου το διάστημα μεταξύ του Ιουλίου και του Δεκεμβρίου, ήτοι μια αύξηση 150% και πλέον σε σύγκριση με τους πρώτους 6 μήνες του 2014.

Ακολουθούν η Ρωσία και η Γερμανία, με 91 και 43 αιτήματα αντίστοιχα.

Συνολικά, τα αιτήματα που έχουν καταθέσει κυβερνήσεις για την απόσυρση κάθε είδους υλικού που έχει αναρτηθεί έχουν αυξηθεί κατά 40%.

Τα αιτήματα της τουρκικής κυβέρνησης επικεντρώνονται σε γενικές γραμμές σε κατηγορίες παραβίασης προσωπικών δεδομένων και δυσφήμισης πολιτών ή κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η Τουρκία είχε αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία των ιστοτόπων Twitter και YouTube κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενόψει των περιφερειακών εκλογών τον περασμένο Μάρτιο έπειτα από τη διαρροή ηχητικών ντοκουμέντων που υποτίθεται υπεδείκνυαν τη διαφθορά που επικρατούσε στο περιβάλλον του προέδρου. Η απόφαση είχε προκαλέσει δημόσια κατακραυγή και σωρεία αντιδράσεων από τη διεθνή κοινότητα.

«Υποβάλαμε εφέσεις για το 70% και πλέον των αποφάσεων των τουρκικών δικαστηρίων που λάβαμε κερδίζοντας περίπου το 5% των εφέσεων», διευκρίνισε το Twitter, προσθέτοντας ότι η εκδίκαση άλλου ενός περίπου 15% των ενστάσεων που υποβλήθηκαν εκκρεμεί.

Το Twitter γνωστοποίησε ότι συμμορφώθηκε με το 13% των αιτημάτων της Ρωσίας, τονίζοντας ωστόσο ότι απέρριψε πολλά αιτήματα να «φιμώσει» φωνές που επικρίνουν το Κρεμλίνο.

Τα αιτήματα που κατέθεσε η Γερμανία, που αφορούσαν κυρίως φερόμενα εγκλήματα μίσους, ικανοποιήθηκαν κατά το 1/3.

Δείτε Επίσης

Δημοτική αρχή Ιωαννίνων: Άδικη και ακατανόητη απόφαση εκ μέρους του υπουργού Περιβάλλοντος

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που αφορά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments