Σάββατο , 22 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Πυρετός” στην κυβέρνηση! -Αλλαξαν τις προγραμματικές δηλώσεις για να μην προκαλέσουν ΕΕ και Γερμανία

“Πυρετός” στην κυβέρνηση! -Αλλαξαν τις προγραμματικές δηλώσεις για να μην προκαλέσουν ΕΕ και Γερμανία

1a1Διπλό μήνυμα αναμένεται να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στη Βουλή με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους της χώρας είναι σε λεπτό σημείο, καθώς υπάρχουν πιέσεις από ΕΕ και Γερμανία, ο πρωθυπουργός θα στείλει σήμα προς την ΕΕ και τους δανειστές για συνεννόηση, ζητώντας χρόνο και συμφωνία για “πρόγραμμα – γέφυρα”. Παράλληλα, θα δεσμευτεί για υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος τετραετίας.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή αναμένεται να περιγράψει το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει βασικές τομές που έχουν σχέση και με το φορολογικό σύστημα, τους φοροελεγκτικούς και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι προγραμματικές δηλώσεις – των οποίων η ανακοίνωση μετατέθηκε κατά μία ημέρα – ξαναγράφονται με τροποποίησεις, ώστε να αποφευχθούν οι εξαγγελίες που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμικών εταίρων της χώρας.

Οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να εξαγγείλουν στη Βουλή μέτρα που αφορούν την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μη εφαρμογή διατάξεων για μείωση συντάξεων, αλλά και την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, θα δοθεί βάρος στη δημιουργία 300.000 θέσεων απασχόλησης, ενώ στο Ασφαλιστικό προβλέπεται επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.

Επίσης στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, μέτρο όμως που θα συνδυαστεί με κίνητρα στις επιχειρήσεις (φορολογικά, ασφαλιστικά).

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x