Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στέφανος Σκοπούλης: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

Στέφανος Σκοπούλης: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

skopoulis

 Στέφανος Σκοπούλης: ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ  ΔΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

Η συζήτηση με αντικείμενο το αίτημα της Δημοτικής Αρχής να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις του έτους 2014, αποσκοπεί στη διαχειριστική – λογιστική ολοκλήρωση και τακτοποίηση ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

Πρόκειται για μια τυπική αστική διαδικασία που επιχειρεί να προσδώσει μια κατ’ επίφαση νομιμότητα σε μια πολιτική και μια διαχείριση, που κεντρικός τους στόχος ήταν να εξειδικεύσουν και να υλοποιήσουν σε τοπικό επίπεδο τις αντιδραστικές –αντιλαϊκές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Ο ρόλος αυτός υπηρετήθηκε με αξιοσημείωτη προσήλωση από τη δημοτική αρχή του δήμου μας, επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια, τη γονατισμένη ήδη από τις πολιτικές που επιβάλλουν τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Το δυσβάσταχτο φορτίο των δημοτικών τελών των φόρων των τροφείων και των προστίμων καθώς και οι μειωμένες δαπάνες για υποδομές και κοινωνικές υπηρεσίες αποτυπώνονται στον υπό συζήτηση απολογισμό-ισολογισμό, και στα αποτελέσματα χρήσης του.

Τα νηστικά παιδιά, οι άνεργοι, η λαϊκή οικογένεια που βιώνει τον σκληρό καθημερινό Γολγοθά και οι καθημερινές της ανάγκες, η θωράκιση του δήμου από φυσικές καταστροφές, η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος είναι τα ζητήματα που θα έπρεπε να είναι οι αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες αυτού και κάθε προϋπολογισμού, αν αυτός φυσικά συντάσσονταν με βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, αν η δημοτική αρχή είχε την τόλμη να συγκρουστεί με τις αντιδραστικές κεντρικές κατευθύνσεις και στηρίζονταν στο λαϊκό παράγοντα!

Στον αντίποδα όμως όλων αυτών, το ιδιωτικό κεφάλαιο είναι εκείνο που απολαμβάνει, μέσα από την πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή, προκλητική και περίεργη προνομιακή μεταχείριση και ασυλία, μέσω των ανείσπρακτων τεράστιων οφειλών προς το δήμο, την ατιμωρησία για τις πολεοδομικές του παραβάσεις και τις εγκληματικές σε βάρος του περιβάλλοντος παρεμβάσεις, της ενθάρρυνσης της ανεξέλεγκτης υπεράντλησης του υδροφόρου ορίζοντα με την εξευτελιστικά χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί προς όφελός του.

Αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης παραμένει έκθετη η ΔΑ αφού η υπόθεση της υπεξαίρεσης αναδεικνύει τις σοβαρές πολιτικές της ευθύνες τόσο για το τεράστιο ποσό υπεξαίρεσης του μόχθου του Γιαννιώτικου λαού όσο και γιατί μέχρι σήμερα αυτό δεν επέστρεψε στα ταμεία του δήμου αλλά ούτε και αποδόθηκαν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή δημιουργεί στον καθένα εφιαλτικά ερωτηματικά σχετικά με τη διαχρονική διαχείριση στο δήμο μας, και όχι μόνο, αφού ως γνωστό η αποκάλυψη της απάτης και του ταμειακού ελλείμματος για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έγιναν μετά από στοχευμένες και εξαντλητικές επανειλημμένες έρευνες!

Η ΔΡΑΣΥ καταψηφίζει τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2014 θεωρώντας ότι συνέβαλλε σημαντικά στην επιδείνωση της κατάστασης της λαϊκής οικογένειας στο δήμο μας, στην περαιτέρω όξυνση των ταξικών αντιθέσεων, στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των υποδομών, στη διατήρηση της δικαιολογημένης αμφισβήτησης του τρόπο με τον οποίον έγινε η διαχείριση των οικονομικών του δήμου μας.

(από την εισήγηση στο ΔΣ του επικεφαλής τηςΔημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης Ιωαννίνων Στέφανου Σκοπούλη)

Δείτε Επίσης

6.566 θετικά σελφ τεστ, έως χθες βράδυ, στον 2ο οριζόντιο έλεγχο της εβδομάδας στα σχολεία

Κατά τον δεύτερο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο αυτής της εβδομάδας 1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών, βρέθηκαν ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments