Παρασκευή , 17 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Στην έναρξη του Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Μ.Τζούφη

Στην έναρξη του Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Μ.Τζούφη

DSC_9316Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  έναρξη του Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχε και μίλησε η Μερόπη Τζούφη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων

Το Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (9-16 Ιουλίου 2017), με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε.).Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Πρύτανης Ανδρέας Φωτόπουλος και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ο Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας Σταμάτης Μερσινιάς, ο Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης Χριστόδουλος Γκαλτέμης και ο τ. Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Τ.Ε.Ι Αθήνας Γεώργιος Βλάχος.

Το περιεχόμενο του θερινού εργαστηρίου περιλαμβάνει τα αντικείμενα της τυπογραφίας, της μεταξοτυπίας, της χαρακτικής, της επιστήμης και τεχνολογίας μελανιών και της βιβλιοδεσίας.Έχει ως στόχο την ανάδειξη της συλλογής τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνωνκαι απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, ιστορικών της τέχνης, συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, τεχνολόγους γραφικών τεχνών, γραφίστες, τεχνολόγους υλικών και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας». Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρύτανη Ι. Καψάλη, ο οποίος τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης και παρουσίασε το περίγραμμα και τους στόχους του Εργαστηρίου. Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τη Μερόπη Τζούφη, βουλευτή Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία ανέφερε πως «το θερινό εργαστήρι επιμόρφωσης στελεχών του χώρου των Γραφικών Τεχνών αποτελεί απόδειξη του ρόλου των Μουσείων ως ζωντανών οργανισμών επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, ειδικά όταν λειτουργούν εντός του Πανεπιστημιακού χώρου». Επιπλέον, η βουλευτής έκανε αναφορά στις δυνατότητες ένταξης του Μουσείου Τυπογραφίας όσο και των άλλων 5 μουσείων και συλλόγων του Πανεπιστημίου σε περιφερειακά αναπτυξιακά εργαλεία.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες τουΘερινού Εργαστηρίου και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους νέους εργαζόμενους που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση του Μουσείου Τυπογραφίας, όπου η βουλευτής είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί και να δει το αξιόλογο έργο τους κατά την ξενάγησή της στο χώρο τον προηγούμενο Μάρτιο.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τον πολιτισμικό πλούτο των Μικρασιατών

Σήμερα Παρασκευή, στις έξι το απόγευμα, ξεκινά το Διεθνές Συνέδριο που οργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments