Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών-Δηλώσεις αντιδημάρχων

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών-Δηλώσεις αντιδημάρχων

IMG_20170712_124417Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Αναλυτικά στοιχεία για παρεμβάσεις τόσο εντός του αστικού ιστού όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας ,περιέχονται σε ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών.Ειδικότερα σημειώνονται τα εξής:

 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ιωαννιτών για την αναβάθμιση της καθημερινότητας τόσο εντός του αστικού ιστού όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Αυτές τις μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε μια κεντρική γειτονιά της πόλης των Ιωαννίνων η οποία περιλαμβάνει τις οδούς Ευεργετών, Ζίνης και Καστρισοΐας, ενώ πριν λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε και μια σημαντική παρέμβαση που αφορά την αναβάθμιση του πάρκου στο Άλσος, με δενδροφυτεύσεις, διαμόρφωση του χώρου, νέα παιχνίδια στην παιδική χαρά και αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Οι εργασίες στις παραπάνω οδούς, αφορούν την ασφαλτόστρωση αλλά και διαμόρφωση των δρόμων αυτών οι οποίοι εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες των Ιωαννίνων.

Η παρέμβαση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των υποδομών σε περιοχές που για πολλά χρόνια είχαν παραμεληθεί και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (ο οποίος περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές της πόλης) ανέρχεται στα 1,5 εκ. ευρώ.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες οδούς όπως η Σαμουήλ ενώ θα ανακατασκευαστεί και ο κόμβος στην Πλατεία Ομήρου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα μαζί με τους Γιάννη Λιόντο και Θανάση Μανταλόβα τα έργα στην συγκεκριμένη περιοχή επισήμανε τα εξής:

«Η οικονομική διαχείριση που έγινε το προηγούμενο διάστημα και που συνεχίζεται και σήμερα στο Δήμο Ιωαννιτών μας επιτρέπει να χρηματοδοτούμε τέτοιες παρεμβάσεις που είναι πολύ σημαντικές για ολόκληρο το Δήμο. Ουσιαστικά επιστρέφουμε στους δημότες μας τα χρήματα που καταβάλουν στο δήμο σε έργα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι εξίσου σημαντικό όμως να πούμε ότι οι πληρωμές των εργολάβων που εκτελούν τα έργα γίνονται με βάση τον προγραμματισμό που υπάρχει, χωρίς καθυστερήσεις, με τα χρήματα αυτά να έρχονται να ενισχύσουν την τοπική οικονομία».

Ο Γιάννης Λιόντος, αντιδήμαρχος έργων, δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από τους ρυθμούς με τους οποίους εκτελούνται τα έργα των ασφλατοστρώσεων όσο και από την ποιότητα των εργασιών.

«Εκτελείται ένα αρκετά μεγάλο πλέγμα εργασιών σε όλο το Δήμο που αφορούν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Προχωράμε με βάση το σχεδιασμό μας και πιστεύω πως μέχρι σήμερα οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι ποιοτικές. Το ίδιο θεωρώ ότι θα είναι και οι υπόλοιπες», υπογράμμισε.

«Μέρα με την ημέρα ξεδιπλώνουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των βασικών υποδομών της πόλης και του Δήμου μας. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα υλοποιούμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις.

Σήμερα είμαστε εδώ σε μια παλιά και ιστορική περιοχή της πόλης όπου ανακατασκευάζουμε ένα δίκτυο οδών προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των κατοίκων, ενώ πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της πλατείας του άλσους, καθώς και μία σύγχρονη παιδική χαρά.

Φιλοδοξούμε μέσα από τους πόρους του Δήμου, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη δουλειά των ανθρώπων της τεχνικής μας υπηρεσίας, να υλοποιήσουμε το πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της  καθημερινότητας των δημοτών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments