Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Στην Αθήνα ο δήμαρχος Αρταίων

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Αρταίων

GEROVASILI-DIMARXOS3-8-2015

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό  κ. Όλγα Γεροβασίλη  και με άλλους φορείς στην Αθήνα

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων στην Αθήνα στις 3 και 4 Αυγούστου με σημαντικότερη αυτή με την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη.

 

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος και από τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και ΤΠΕ κ. Σπύρο Τζαχρήστα, αφού συνεχάρη την κα Γεροβασίλη για το νέο της αξίωμα, της ευχήθηκε καλή θητεία, στη συνέχεια συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν το Δήμο Αρταίων, για τα οποία και η ίδια συνέβαλε στην προώθησή τους στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διήμερη επίσκεψη  στην Αθήνα, με κύριο το θέμα της οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου.

 

Για το θέμα αυτό, υπήρξε συνάντηση και με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ιάκωβο Γκανούλη και συζήτησαν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να δοθεί λύση τόσο στο θέμα της οριοθέτησης, όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση. Επίσης, συνάντηση πραγματοποίησε με φορείς του Πράσινου Ταμείου και συζήτησαν το θέμα χρηματοδότησης σχετικά με την αντιπυρική προστασία της Βαλαώρας, καθώς και με την αποκατάσταση του Παλαιού Δημαρχείου.

 

Στην συνέχεια είχαν συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ κ. Ευγενία Φωτονιάτα, που κατάγεται από την Άρτα, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν προβλήματα του Δήμου και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε, με κύριο θέμα τη χρηματοδότηση της κατασκευής του κυκλικού κόμβου της Πλατείας Ζέρβα.

 

Τέλος σειρά επαφών είχε με φορείς του Δημοσίου, σχετικά με την συντήρηση των σχολικών υποδομών του Δήμου Αρταίων, καθώς και την συνολική  αξιοποίηση του χώρου «Στρατόπεδο Παπακώστα».

 

 

Δείτε Επίσης

Νέα οχήματα στο Δήμο Ν. Σκουφά

Δύο νέα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά μέσω του προγράμματος Φιλόδημος. Πρόκειται για ένα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of