Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Στο “Πράσινο Ταμείο” η αναβάθμιση των παιδικών χαρών στον Δήμο Δωδώνης

Στο “Πράσινο Ταμείο” η αναβάθμιση των παιδικών χαρών στον Δήμο Δωδώνης

KRYFOBOΑπό:Γιώργος Γκόντζος

 Στο μέτρο “Αστική Αναζωογόνηση” του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε η πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Δωδώνης, προκειμένου να προχωρήσει στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών.

Πρόκειται για παρεμβάσεις με συνολικό προυπολογισμό 194 χιλιάδων ευρώ, οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα, με στόχο τον πλήρη εκσυγχρονισμό παιδικών χαρών της περιοχής. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος Δωδώνης κίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες και υπέβαλλε ολοκληρωμένο φάκελο για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Η πρόταση περιλαμβάνει τις παιδικές χαρές:

– Κρυφοβού

– Ρωμανού

– Μουσιωτίτσας

– Συνοικισμού Νέας Μουσιωτίτσας

– Επισκοπικού

-Τύριας

Ο νέος εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί όπως και το σύνολο των παιχνιδιών θα είναι απολύτως προσαρμοσμένα στα πρότυπα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να τηρούνται οι όροι ασφάλειας.

Η σχετική μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δωδώνης.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, καθώς δικαιώνει αφενός τη συστηματική δουλειά που έγινε και αφετέρου ανοίγει το δρόμο για μία συνολική παρέμβαση στις παιδικές χαρές  τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα αποκτήσουν σύγχρονους, αλλά κυρίως ασφαλείς χώρους, για παιχνίδι και ψυχαγωγία.

“Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, υποβάλλοντας προτάσεις άρτιες και τεκμηριωμένες. Στις σημερινές, δύσκολες οικονομικές συνθήκες και για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Δωδώνης, θα συνεχίσει να διεκδικεί πόρους από κοινοτικά κι εθνικά προγράμματα, προκειμένου να υλοποιήσει έργα που θα απαντούν σε χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής”, τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης.

Δείτε Επίσης

Αναφορά στη Βουλή για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόνιτσα από τη Μερόπη Τζούφη

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού -και μοναδικού σε λειτουργία- ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of