Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ελλάδα / Στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού ο Δήμος Αρταίων – Χ. Τσιρογιάννης: «Στόχος μας η ανάπτυξη του πολιτισμού της Άρτας»

Στο 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού ο Δήμος Αρταίων – Χ. Τσιρογιάννης: «Στόχος μας η ανάπτυξη του πολιτισμού της Άρτας»

DIADHMOTIKO DIKTYO Από:Γιώργος Γκόντζος

 

Ανάμεσα στους πρώτους Δήμους Πανελλαδικά που έδωσαν το «παρών» στο  1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού είναι ο Δήμος Αρταίων. Η εκδήλωση έγινε στην Αθήνα παρουσία του Δημάρχου κ. Χρήστου Τσιρογιάννη.

Πρόκειται για μια κίνηση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και στόχος είναι η ανάδειξη του πολύ σημαντικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο Πολιτισμός και η συνεργασία των Δήμων στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μας.

«Για εμάς ο πολιτισμός είναι, μαζί με την τουριστική προβολή, ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης, για αυτό και η παρουσία μας ήταν απαραίτητη, ώστε να δικτυωθούμε με άλλες πόλεις και να αναπτύξουμε συνεργασίες για να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την περιοχή μας, η οποία έχει την τύχη να διαθέτει πληθώρα σπουδαίων μνημείων, όπως το Γιοφύρι, το Κάστρο, η Παρηγορήτισσα, η Αγία Θεοδώρα κ.α.» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Τσιρογιάννης σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε με άλλους Δημάρχους, αλλά και φορείς του πολιτισμού, έκανε γνωστό πως το Υπουργείο Πολιτισμού άναψε το «πράσινο φως» (μετά από αίτημα του Δήμου Αρταίων), ώστε το 2016 να χαρακτηριστεί ως «έτος Μόραλη». Ο Δήμος Αρταίων θέλει με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη που γεννήθηκε στην Άρτα. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε και στους άλλους Δημάρχους που συμμετείχαν να γίνουν από κοινού δράσεις, ώστε μέσα στο 2016 να υπάρξουν εκδηλώσεις πανελλαδικής εμβέλειας στην Άρτα, με κεντρικό θέμα τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο.

Δείτε Επίσης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!Το δικό μας, το ανεπανάληπτο Ελληνικό Πάσχα μέσα από ένα τραγούδι (Σ.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ–Γ.ΘΕΜΕΛΗ) και από αποσπάσματα ποιημάτων Ελλήνων ποιητών (Ο .ΕΛΥΤΗΣ-Κ.ΒΑΡΝΑΛΗΣ-Δ,ΣΟΛΩΜΟΣ-Μ.ΓΚΑΝΑΣ-Κ. ΔΗΜΟΥΛΑ-Ν. ΚΑΡΟΥΖΟΣ -Τ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ-Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ-Σ. ΣΠΕΡΑΝΤΖΑΣ-Γ.ΡΙΤΣΟΣ- Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ-Α.ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ-Γ.ΒΑΡΒΕΡΗΣ-Ζ.ΚΑΡΕΛΛΗ-)

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Το δικό μας, το ανεπανάληπτο Ελληνικό Πάσχα μέσα από ένα τραγούδι (Α.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ–Γ.ΘΕΜΕΛΗ) και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of