Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Συγκέντρωση την Τετάρτη του ΕΚΙ στην Επιθεώρηση Εργασίας

Συγκέντρωση την Τετάρτη του ΕΚΙ στην Επιθεώρηση Εργασίας

DSC_0426Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη 2017  στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 12.00μμ. Σε ανακοίνωση του ΕΚΙ με τίτλο”Τα κέρδη της εργοδοσίας του  Market In είναι το κριτήριο ακόμη και για την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων”, αναφέρονται τα εξής:

“Το θράσος της εργοδοσίας του  Market In  δεν έχει τελειωμό.  Μετά την χρησιμοποίηση της κρατικής καταστολής (ΜΑΤ, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, χρήση γκλομπς), τις 17 συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων ανάμεσά τους ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που συνελήφθη 2 φορές, τις 22 μηνύσεις, την επιστράτευση μπράβων- ατόμων της νύχτας και εγκληματικών στοιχείων την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Μετά την συντονισμένη προσπάθεια  να λοιδορήσουν, να  συκοφαντήσουν, να αμαυρώσουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων που διεκδικούν το αυτονόητο: να συνεχίσουν την εργασία τους, χωρίς να απολυθεί κανένας από τους νεοπροσληφθέντες όπως προβλέπεται και από την περιορισμένη εργατική νομοθεσία το ΠΔ 178/02.

Μετά απ΄ όλα αυτά έρχεται τώρα η εργοδοσία με απύθμενο θράσος και δεν εφαρμόζει την προσωρινή διαταγή δικαστηρίου, που ορίζει την επιστροφή των εργαζομένων στον πρώην «Καρυπίδη» στα Γιάννενα στη δουλειά από την Τετάρτη 20Δεκέμβρη. Η εργοδοσία που συνεχώς επικαλείται τη νομιμότητα, όταν δεν εξυπηρετεί τα αναμενόμενα κέρδη της γράφει στα παλαιά παπούτσια της την προσωρινή διαταγή δικαστηρίου. Σήμερα πήγε όμως κι ένα βήμα παραπέρα: με απύθμενο θράσος προσέφυγε στα δικαστήρια και ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση αφού δεν έχει τα αναμενόμενα κέρδη. Την ίδια στιγμή όμως μπορεί να μισθώνει μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να μετρά κέρδη σύμφωνα με τα δικά της δημοσιευμένα στοιχεία, να ξεπερνά ο τζίρος τα 200.000.000 ευρώ, να ανοίγει καινούργια καταστήματα πλέον των 147 υπαρχόντων, να απασχολεί 2.300 εργαζόμενους κλπ.

Η στάση αυτής της εργοδοσίας του MARKET IN δίνει το σύνθημα και σε άλλους εργοδότες «σαρώστε κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο για να πετύχετε τα αναμενόμενα κέρδη»

Το θράσος της πηγάζει από την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που θέλει να επιβάλλει την ΣΥΡΙΖΑικη εκδοχή του «νόμος και τάξη» σε όσους αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποδεικνύεται ότι όπου σκοντάφτουν οι αυταπάτες της  αποκαλούμενης “δίκαιης ανάπτυξης” που προβάλει η κυβέρνηση, εκεί πίπτει η «ράβδος».

Πηγάζει επίσης από την στήριξη που δίνει απλόχερα στη εργοδοσία και η ΝΔ η οποία στο προσυνέδριο της στα Γιάννενα, χαρακτήρισε ως «τυραννία της μειοψηφίας που δρα αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Market In. Γι αυτό άλλωστε και η περιφερειακή διοίκηση, κι ο περιφερειάρχης, πριν τα προσωρινά μέτρα κρύβονταν πίσω από τη νομιμότητα, αλλά μετά τα προσωρινά μέτρα ξέχασαν τη νομιμότητα για να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν πλάτες στους μεγαλοεργοδότες.

Πηγάζει από την κοινή στρατηγική που έχουν όλα τα αστικά κόμματα τα οποία κτυπούν διαχρονικά τα εργασιακά δικαιώματα για να υπηρετήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και τα άλλα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, την κοινή δράση με όλους όσους υποφέρουν από την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική διεκδικώντας μια ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους γιατί ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. Να δώσουν το μαζικό τους παρών την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη 2017  στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 12.00μμ., στο πλάι των εργαζόμενων, στην τριμερή συνάντηση με τη μεγαλοεργοδοσία. Να δώσουν αγωνιστική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση όταν φέρει στη βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα που σαρώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.”

 

 

Δείτε Επίσης

Β. Νικολαΐδου -Κυριανίδου-Αυτό ακριβώς είναι “το αυγό του φιδιού”….Μια ορδή ατόμων που πραγματικά κραύγαζαν εναντίον μου ….. δεν μπορούσε καν να ακουστεί η φωνή μου….

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Είναι  τρομακτικό αυτό που συνέβη…Όλα ξεκίνησαν από μια ανακοινοποίηση ανάρτησης που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments