Τετάρτη , 18 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτική / Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημοκρατικών Γιατρών Γερμανίας

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημοκρατικών Γιατρών Γερμανίας

ΣΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση βουλευτών της ΕΠΕΚΕ Υγείας με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημοκρατικών Γιατρών Γερμανίας (VereinDeutscher Ärztinnenund Ärzte – Vdää)

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λεωνίδουσύσκεψη βουλευτών – μελών της ΕΠΕΚΕ Υγείας –και μελών του Τμήματος Υγείας με αντιπροσωπεία της Ένωσης Δημοκρατικών Γιατρών Γερμανίας (VereinDeutscherÄrztinnenundÄrzte – Vdää). Οι βουλευτέςτου ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Βασίλης Κυριακάκης και Σάκης Παπαδόπουλοςκαλωσόρισαν τους συνάδελφους γιατρούς από τη Γερμανία και εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συνάντηση αυτή.

Οι 25 Γερμανοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, μέλη της Ένωσης Δημοκρατικών Γιατρών βρέθηκαν στην Αθήνα για 4 ημέρες, με σκοπό να καταγράψουν την κατάσταση στο χώρο της υγείας, να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης στις πολιτικές υγείας αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τις αλληλέγγυες δομές υγείας, κοινωνικά ιατρεία,  που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ανασφάλιστους ασθενείς Έλληνες και μετανάστες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν εκτενώς στην αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας την τελευταία πενταετία μέσω των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας, καθώς και στην αυξανόμενα περιορισμένη πρόσβαση κοινωνικών ομάδων και ανέργων στις δημόσιες δομές υγείας. Έθεσαν επίσης το ζήτημα της υποχρηματοδότησης για την υγεία, της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, και των Κέντρων Υγείας, ιδιαίτερα στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, καθώς και της διάλυσης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παρουσίασαν τις  πρώτες άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων και την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων αλλά σημείωσαν ταυτόχρονα τη δυσκολία σχεδιασμού και υλοποίησης ριζοσπαστικών αλλαγών στην υγεία λόγω της εν εξελίξει σκληρής διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες και της ανελέητης πίεσης προς την Ελλάδα από πλευρά της Τρόικας και των δανειστών.

Η συζήτηση για τη συνεργασία  μεταξύ του προηγούμενου υπουργείου υγείας και του γερμανικού υπουργείου υγείας για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην υγεία στην Ελλάδα, διαμέσου των μνημονίων συνεργασίας που υπογράφησαν τα προηγούμενα χρόνια, της TaskForce, της γερμανικής εταιρίας GIZ και του ΠΟΥ, καθώς και η εφαρμογή των ΚΕΝ-DRGs (εφαρμογή συστήματος τιμολόγησης και κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία κατά τα πρότυπα του γερμανικού παραδείγματος) αποτέλεσαν σημεία έντονου ενδιαφέροντος στη συζήτηση.  Η Vdääέχει άλλωστε καταθέσει σε κείμενα της κριτική στην εφαρμογή αυτού του συστήματος στην Γερμανία και τις επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν τη σπουδαιότητα της συνάντησης και της ανταλλαγής απόψεων με δίκτυα ανθρώπων, συλλογικοτήτων και κομμάτων που στηρίζουν έμπρακταμε αλληλεγγύη κοινωνικές συλλογικότητες υγείας στην Ελλάδα, και υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης σταθερής επικοινωνίας και δημιουργίας κοινού κινήματος στην Ευρώπη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

ΕΠΕΚΕ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε Επίσης

Σ.Καρανικόλας (ΚΕ ΚΙΝΑΛ)-Πολιτικά χωρίζει άβυσσος το ΚΙΝΑΛ ,το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Πολάκης από τον Τσίπρα

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- «Εγώ  δεν ξέρω αν υπάρχει  μια τέτοια  προοπτική ,εγώ ξέρω αυτά  που λέει ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments