Τρίτη , 27 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συνάντηση- σύσκεψη  για την αποκατάσταση της γέφυρας Πλάκας  

Συνάντηση- σύσκεψη  για την αποκατάσταση της γέφυρας Πλάκας  

plakasΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Επισκόπηση της πορείας των διαδικασιών για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας και συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια  για την επιτάχυνση  τους, έγινε σε συνάντηση – σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές,  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Μνημείων της ΥΝΜΤΕ Ηπείρου κ. Βασίλειος Κασκάνης, η Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ κ. Ελένη Μαϊστρου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ κ. Χρίστος Παπαβρανούσης,   το μέλος του ΤΕΕ/ΤΗ κ. Γεώργιος Σμύρης και η κ. Ελευθερία Τσακανίκα αν. καθηγήτρια του ΕΜΠ..

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι προτάσεις και τα έως τώρα συμπεράσματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχουν προκύψει από την Ομάδα Έργου του, καθώς και οι επιμέρους δράσεις που θα  προωθήσει ο κάθε φορέας.

Το Ε.Μ.Π. θα αναλάβει ότι πρόσθετο έργο απαιτείται έτσι ώστε να υποβληθούν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) οι απαραίτητες προμελέτες πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι βασικές αποφάσεις για την πορεία εκτέλεσης του έργου. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και η δυνατότητα υποβολής πρότασης προς το Υπουργείο Πολιτισμού για χαρακτηρισμό του έργου “ως ειδικού” ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για την αναστήλωσή του.

Αμέσως μετά την απόφαση του ΚΣΝΜ, θα μπορέσει να προχωρήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος   ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης και στη συνέχεια θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης.

Τονίστηκαν για μια ακόμη φορά οι δυσκολίες του έργου, ενώ χαρακτηρίστηκαν απόλυτα απαραίτητες οι εργασίες που ήδη εκτελεί- με πόρους της – η Περιφέρεια για  τη στερέωση των ακροβάθρων της γέφυρας.

Για διάφορα  τεχνικής φύσεως θέματα που προκύπτουν συμφωνήθηκε να υπάρξει  περαιτέρω συνάντηση και συνεργασία εκπροσώπων από την Περιφέρεια, το ΕΜΠ,  το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων  Ηπείρου.

 

Δείτε Επίσης

Αναφορά στη Βουλή για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόνιτσα από τη Μερόπη Τζούφη

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού -και μοναδικού σε λειτουργία- ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of